5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Çiçek gibi annelere 20 bin çiçek

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi tarafından 'Anneler Günü' kutlama etkinlikleri kapsamında annelere toplam 20 bin çiçek dağıtıldığı bildirildi.

Belediye Fidanlığı'nda yetiştirilen çiçeklerin dağıtımınıysa Toroslar Belediye Başkanvekili Saffet Sucu gerçekleştirdi. MHP Toroslar İlçe Kadın Kolları Başkanı Yıldız Arık ve MHP'li belediye meclis üyeleriyle birlikte çiçek dağıtımı gerçekleştiren Saffet Sucu, kent merkezinde resmi kurum ve kuruluşlarda çalışan kadınların yanı sıra huzurevlerinde kalan yaşlılarla da bir araya geldi.

Çocuğu için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan annelerin haklarının asla ödenemeyeceğinin altını çizen Sucu, toplumsal dayanışmanın ve toplumun temelini ailenin, ailenin temelini ise annelerin oluşturduğunu vurguladı.
Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da 'Anneler Günü' kapsamında bir mesaj yayımladı.

Mesajında birey açısından anne ve babanın öneminin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Macit Özcan, buna rağmen annenin her zaman daha farklı olduğunu, her bireyin de beşikten mezara kadar her bireyin annelerinin gözünde çocuk olduğunu hatırlattı.

Özcan, a nnenin çocuğuna duyduğu sevginin dünyadaki sevgiler içerisinde en yüksek dereceye sahip olduğunu ifade ederek, bu sevgiye verilebilecek en güzel karşılığın hayırlı birer evlat olmaktan geçtiğini söyledi.

Annelere sadece bugün değil, yılın her günü fazlasıyla hak ettikleri sevgi ve saygının gösterilmesi gerektiğini dile getiren Macit Özcan, onların yaşlılık dönemlerinde hor görülmemesi ve daima yanlarında olunması gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 19:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?