4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çiçekçiler 'seyyar'a çözüm bekliyor

ÇİÇEKÇİLER 'SEYYAR'A ÇÖZÜM BEKLİYOR

Mersin Çiçekçiler Odası Başkanı Ömer Şahbudak, krizle birlikte birçok çiçekçi esnafının iflas ederek işletmesini kapattığını hatırlatarak, kendilerine en büyük darbeninse 'korsan çiçekçiler' tarafından vurulduğunu söyledi. Şahbudak, bu durumun önüne geçilmesi için zabıtanın etkin bir denetim mekanizmasını hayata geçirmei gerektiğini vurguladı.

Dünya ölçeğinde yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen ekonomik krizden her sektör gibi kendilerinin de bir çıkış yolu aradıklarını kaydeden Ömer Şahbudak, bu noktada da '14 Şubat Sevgililer Günü'nün kendileri açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Şahbudak, krizle birlikte artık insanların temel ihtiyaçlarını karşılamanın dışında tüm harcamalarını ertelediklerinin, çiçekliğin de maddi anlamda tasarruf yapılan konuların başında yer aldığının altını çizdi. 'Yılbaşı', 'Öğretmenler Günü', 'Anneler Günü',

'Kutlu Doğum Haftası' gibi özel günlerin çiçekçi esnafının beklediği, yapılan alışverişlerle de bir nebze olsun rahatladığı günler olduğunu vurgulayan Şahbudak, aynı beklentilerin 'Sevgililer Günü' için de geçerli olduğunu dile getirdi.

Şahbudak, krize bağlı olarak birçok çiçekçinin iflas ettiğine ve işletmesinin kapısına kilit vurduğuna dikkat çekerek, kendilerine en büyük darbeninse 'korsan çiçekçiler' tarafından vurulduğunu, seyyar çiçekçi veya 'kovacı' olarak tabir edilen çiçekçilerin, iş yeri açarak kirasını ve vergisini ödeyen esnafa çok ciddi zararlar verdiğini, bu konuda da gerek Maliye'nin gerekse de zabıta ekiplerinin etkin bir denetim mekanizmasını hayata geçirerek sorunun çözümüne katkı sunması gerektiğini savundu. Şahbudak,

her yıl olduğu gibi bu yıl da '14 Şubat Sevgililer Günü'nde zabıta ekiplerinin seyyar çiçekçilerle ilgili denetimlerini sıklaştırması beklentisi içinde olduklarını söyledi.

Marketlerde birçok ürünün yanında artık çiçek de satılmaya başlandığını, insanların çok sık almadığı çiçekleri, sektörde faaliyet gösteren çiçekçilerden almak yerine marketten almayı tercih etmesinin de kendilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Şahbudak, cenaze ya da düğün gibi çelenk gönderilen önemli günlerde, vakıfların çiçek yerine bağış yöntemi uygulamasının da sektörü sıkıntıya sokan başka bir faktör olduğunu ifade edetti. Ömer Şahbudak "Kendinize 'Sevgi nedir, sevgili kimdir?' diye bir sorun.

Sevgili, aşık olduğunuz, el ele tutuştuğunuz insan mıdır sadece? Sevgili sizin yüreğinizde sevgisi ile yer etmiş olandır. Bu anneniz, eşiniz, öğretmeniniz, kardeşiniz ya da arkadaşınız da olabilir. Tüm sevenlerin ve sevilenlerin bu güzel gününü kutlar, bu günün simgesi haline gelen kırmızı güllerden bir tane dahi olsa sevene ve sevilene götürülmesini dilerim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 11:25:04
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 13:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?