30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Çifçilere gübreleme bilgilendirmesi

LİMON GÜBRELEMESİ HAKKINDA ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Silifke İlçe Tarım Müdürlüğü ve Turunçgil Üretici birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Limonların gübrelemesi konusunda Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya limon üreticilerimiz büyük ilgi gösterdiler.

Hekagro firmasının müdürü Enis Hekimoğlu tarafından çiftçilere limon da verim ve kaliteyi arttırmak için yapacakları uygulamalar ve kullanılan gübrelerin kaynakları konusunda bilgiler verildi.

Yapılan toplantının öncesinde Turunçgillerde başarılı bir şekilde entegre mücadele yapan ve sertifika alamaya hak kazanan üreticilere Mersin Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Ayşe Sakarya, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Turungil Üreticileri Birlik Başkanı Şahap Şimşekli ve Hekagro firmasının müdürü Enis Hekimoğlu tarafından sertifikaları verildi.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, Limon üretiminde önemli potansiyele sahip olan Silifke'de kaliteyi arttırmaya ve Silifke limonunun marka haline gelmesi için çalıştıklarını belirterek, "Göksu Deltasında limon üreticilerimizle İTU uygulamaları yaptık. Amacımız ilçemizde üretilen bütün limon alanlarında İyi Tarım Uygulamaları yapılmasıdır" dedi.

LİMON GÜBRELEMESİ HAKKINDA ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi 11:10:03
Güncelleme :28 Mart 2011 Pazartesi 13:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?