5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Çift ağızlı nar şaşırttı!

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Keben köyünde Mustafa Göktaş isimli nar üreticisi tarafından bahçesinde bulunan çift ağızlı nar görenleri şaşırtıyor.

Üretici Göktaş, nar bahçesinde yaptığı açıklamada, nar hasadı yaparken ilk defa böyle bir narla karşılaştığını ve çok şaşırdığını kaydetti. Yaşının 49 olmasına karşın çift ağızlı narı hiç görmediğini, 80-90 yaşlarındaki büyüklerine de sorduğunda böyle bir nara rastlamadıklarını söylediklerini ifade eden Göktaş, bu durumun kendisi kadar görenleri de çok şaşırttığını belirtti.

Türkiye genelinde salatalık, patlıcan gibi ürünlerde hormon sebebiyle çiftli ürünlere rastlandığı yönünde spekülasyonlar yapıldığını vurgulayan Göktaş, nar üretiminde Avrupa gübresi dedikleri kimyevi gübre kullanmadıklarını, sadece hayvan gübresi kullandıklarını söyledi.

Böyle bir narla karşılaşmalarının Allah'ın bir lütfu olduğuna inandıklarını belirten Göktaş, narın büyük de küçük de olsa tek çiçek ve tek ağızlı olduğunu, kendilerini şaşırtan bu narı ise gideceği tarım fuarlarında standında tanıtacağını söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 17:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?