30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Çiftçi bıktı, hırsızlar bıkmadı

ÇİFTÇİ BIKTI AMA HIRSIZLAR USANMADI

Mersin'de meyve bahçeleri içinde sulama amaçlı olarak bulundurulan elektrik trafosuna ulaşan elektrik tellerinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalınması, çiftçileri isyan ettirdi.

Mersin'in merkez ilçe Toroslar'a bağlı Arpaçsakarlar beldesindeki meyve bahçelerine giren kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin, burada çiftçilerin bahçelerini sulamak için kurduğu elektrik trafolarına ulaşan telleri çaldığı öne sürüldü.

Meyve ağaçlarını sulamak için bahçelerine gelen çiftçiler, söz konusu telleri yer altına döşemelerine rağmen yine de hırsızların gazabından kurtulamadıklarını ve bu nedenle bahçelerini sulayamadıklarını dile getirdi.

Son 6 aylık zaman diliminde bahçesine ulaşan elektrik tellerinin 7 kez çalındığını anlatan üretici Ali Öcal, sürekli tel yenilemekten bıktığını vurguladı. Evinin bahçesine uzak olduğunu, bu nedenle de özellikle kış aylarında belirli aralıklarla bahçeyi kontrol ettiklerini dile getiren Öcal, "Bu durumu fırsat bilen hırsızlar, defalarca çektirdiğim telleri keserek çaldı. Ben tel yenilemekten bıktım, onlar çalmaktan bıkmadı" diyerek tepkisini dile getirdi. Çalınmalarını önleyebilme adına telleri yerin 60-70 santimetre altına döşediğini ancak bu tedbirin de hırsızları durduramadığını kaydeden Öcal, artık ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi.

Ali Öcal, "Bahçemizi suladığımız kanala haftada iki defa su veriliyor. Bu nedenle her zaman hazırlıklı olmak durumundayız. Geçenlerde gece geç vakitte kanala su verildiği haberini aldım. Saat 24.00'ü gösteriyordu. Hemen bahçeye gidip şalteri açtım ama trafo çalışmadı. Sorunun ne olduğuna baktığımda tellerin yine çalındığını gördüm. Yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle artık iş yapamaz hale geldik. Yaptığımız masraftan vazgeçtik, 'İşimizi yapalım yeter' diyoruz. Mahalle halkını canından bezdiren bu hırsızlık olaylarının bitmesi için yetkililerin sesimize kulak vermesini bekliyoruz" dedi.

Söz konusu hırsızlık olaylarını bugüne kadar fazla masraflı olmadığı için polise bildirmediklerini kaydeden Öcal, artık bu noktadan sonra mağdur olduklarını ve konuyu polise intikal ettireceklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2011 Cumartesi 15:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?