2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çiftçi toplantıları devam ediyor

Silifke İlçe Tarım Müdürlüğü'nce yöre çiftçilerinin bilgi ve becerilerini artırmak, tarım ve hayvancılık alanında değişen, gelişen bilgilerden haberdar etmek, ileri tarım teknolojilerini benimsetmek amacıyla düzenlenen çiftçi toplantıları devam ediyor.

Sarıaydın köyünde İlçe Tarım Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Onur Karadeniz ve Ziraat Teknikeri Ali Kelce tarafından üreticilere; sebze yetiştiriciliği, gübreleme ve bakım işlemleri konuları hakkında bilgi verildi. Düzenlenen çiftçi toplantısında sağlıklı, bilinçli bir gübreleme yapılabilmesi için toprak tahlili yaptırmanın önemine de değinildi. Üreticilere sağlıklı bir toprak tahlili yaptırabilmek için nasıl toprak örneği alınması gerektiği anlatıldı.

55 çiftçinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda söz alan üreticiler, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen çiftçi toplantılarında verilen bilgilerden maksimum oranda yararlandıklarını belirttiler. Ayrıca çiftçiler, bir sonraki toplantının konusunu "Meyve yetiştiriciliğinde uygulanması gereken teknikler" olarak kendileri belirlediler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 13:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?