9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çiftçiler yağmur duasına çıktı

Mersin'de, aylardır süren kuraklık çiftçileri yağmur duasına çıkardı. Merkeze bağlı Cemilli Köyü yakınlarındaki, köylüler tarafından kutsal kabul edilen Aydoğmuş Yatırı çevresinde toplanan çiftçiler, el açıp yalvararak, yağmur için dua etti. 

Yurdun bazı bölgelerinde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken, Mersin'de çiftçiler yağmur duasına çıktı. Mersin merkeze bağlı Cemilli Köyü yakınlarında bulunan ve köylüler tarafından kutsal kabul edilen Aydoğmuş Yatırı çevresinde toplanan köylüler, Müftü Yardımcısı Ramazan Uslu önderliğinde dua ederek Allah'a el açtı. Kadın ve çocukların da katıldığı yağmur duasında, Kur'an-ı Kerim okuyan hocalar, yağmur için dua etti, bereket istedi. 

Okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan yağmur duasının ardından kesilen kurbanların etlerini kavurma yaparak yiyen köylüler, dualarının kabul edileceğine ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde yağmurun yağacağına inandıklarını belirtti.
Cemilli Köyü Muhtarı Halil Bağcı, kuraklığın Türkiye'de ve Mersin'de aylardır sürdüğünü, bunun da kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Yağmurun insan yaşamı için çok önemli olduğunu ifade eden Bağcı, "Uzun süren kuraklıktan sonra Fındıkpınarı köyleri olarak Mersin'in tanınmış yatırlarından Aydoğmuş Ziyareti çevresinde toplandık. Geçmişte de kuraklık anlarında buraya gelerek dua ettik. Dualarımızın kabul gördüğünü ve yağmurun yağdığını gördük. Bugünkü dualarımızın ardından Allah inşallah yağmur verir ve yüzümüzü güldürür" dedi. 

Yağmur duasına katılan Kuyuluk Belediye Başkan Vekili Ahmet Bilen ise, Mersin'in 3-4 aydır yağmur görmediğini, bu nedenle bahçelerin ve sebzelerin kuruyacak duruma geldiğini söyleyerek, "Kuyuluk Belediyesi olarak diğer köylerle birlikte Allah'a dua ederek yağmur istedik. İnanıyorum ki, yaptığımız dualar geri çevrilmeyecek, kısa zamanda yağmur düşecek ve kuraklıktan kurtulacağız" şeklinde konuştu. 

Yağmur duasını gerçekleştiren Mersin Müftü Yardımcısı Ramazan Uslu da, bu tür sıkıntıların bütün çağlarda olduğunun altını çizerek, "Peygamberimiz öncesi kavimler döneminde, peygamberimiz zamanında ve sonrasında yağmur dualarına çıkılmıştır. Bilindiği gibi aylardan beri rahmet yağmıyor, bağlar, bahçeler kurumaya yüz tuttu. Hayvan, haşarat, bahçeler susuz kaldı, ülkemizde su sıkıntısı çekiliyor. Biz burada Ayet-i Kerime'nin gereğini yaparak dua ettik. Rahmetin verilip verilmemesi Allah'a kaldı. 

Cenab-ı Hak 'Bana dua edin ki, ben de size icabet edeyim' diyor. Duamızı yaptık, gerisini Allah'a bıraktık. Bu bir sünnettir. Bu tür dualar geçmişte de olmuştur, zamanımızda da olmaktadır, gelecekte de olacaktır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 11:52:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?