2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çiftçiler yağmur duasına çıktı

Mersin'in Silifke ilçesinde, yaklaşık 2 aydır yağış olmaması nedeniyle kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan çiftçiler, yağmur duasına çıktı.

Silifke'nin Sabak köyü Çoka ziyaret alanı mevkisinde gerçekleştirilen yağmur duasına çok sayıda çiftçi ve öğrenci katıldı.

Sabak Köyü Muhtarı Fatih Talas, yaklaşık 2 aydır yağış olmaması üzerine, özellikle ağaç ürünlerinin kuruyacağı, tarlalardaki buğdayların çıkmayacağı endişesine kapılan çiftçilerle dua ettiklerini söyledi.

Köylülerle birlikte ekili alanlara giden İmam Halil Tekerek, yağış olması ve ekili alanların ve ağaçların kurumaması için yağmur duası okudu. Birkaç güne kadar yağmur yağmaması durumunda ekili ürünlerin tümünün heba olmasından korkan köylüler, uzun süre dua etti.

Çiftçiler ve arazi sahibi köylülerle birlikte yağmur yağması ve kuraklık ile kıtlık felaketinin yaşanmaması için duaya çıktıklarını belirten köyün imamı Halil Tekerek, "Geçen yıl Mart ayı ortalarında Silifke'de kar ve bol yağış vardı. Bu yıl ise tam aksine 2 aydır tek damla yağmur düşmedi. Barajlardaki su seviyesi de düştü. Biz umutla Yüce Allah'a avuç açıp, duamızı eksik etmeyeceğiz. İnşallah dualarımız kabul olur" dedi.
Yağmur duasının ardından kurban kesildi ve pişirilen kavurma katılımcılara ikram edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 11:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?