30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Çiftçilere 'gece' eğitimi

ÇİFTÇİLERE 'GECE' EĞİTİMİ

Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği'nce bölge çiftçilerinin eğitimi amacıyla başlatılan çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. Oluşturulan özel ekiplerle yürütülen tarımsal eğitimlerin, gündüz olduğu gibi uygun görülen köylerde gece de sürdürüldüğü kaydedildi.

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'da yoğunlaştırılan ve Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği Müdürü Osman Okumuş'un da katıldığı eğitim etkinliklerinde çiftçilerin de yoğun ilgi gösterdiği belirtildi. 'Devlet Destekli Tarım Sigortaları Kanunu' kapsamında kurulan; 'Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM)' hakkında açıklamaların yapıldığı eğitimlerde; TARSİM'in 2011 yılında getirdiği yeniliklerin yanı sıra tarım sigortaları ile çiftçi kaza sigortasının önemi, iyi tarım uygulamaları ve sertifikasyon eğitimi konularında da katılımcılara bilgi verildiği belirtildi. 'Toprak Analizi', 'Gübreleme Teknikleri', 'Hayvancılık' ve 'Meyvecilik' konularında verilen eğitimlerle birlikte bölge çiftçilerinin ürününü en uygun şartlarda yetiştirip, pazarda yer bulabilmesi için gerekli şartları yerine getirebilmesine ortam hazırlandığı vurgulandı.

Eğitimlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği Müdürü Osman Okumuş, geride bıraktığımız 2010 yılında başta Mersin olmak üzere Adana, Hatay ve Osmaniye illerinde yaklaşık 20 bin çiftçiyle bir araya gelerek, onlara tarımsal eğitim verdiklerini anlattı. 2011 yılında en az 50 bin çiftçiye ulaşmak istediklerini dile getiren Okumuş, belirlenen hedefe ulaşabilme noktasında hafta sonları da dahil olmak üzere gece-gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Uygun görülen köylerde çiftçilere yönelik gece eğitimleri verildiğine dikkat çeken Okumuş, özverili çalışmaları nedeniyle de kurum personeline teşekkür ederek, tarımsal eğitimlerin de yıl boyunca devam edeceği bilgisini verdi.

Köy toplantılarının en önemli ayağını muhtarların oluşturduğuna dikkat çeken Osman Okumuş, “Bu noktada da dört ilde görevlerini sürdüren muhtarlarımızla sürekli görüş alışverişinde olarak, onlarla sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz. Saha çalışmalarında görevli arkadaşlarımız çiftçilere yönelik olarak; tarım sigortaları, indirimli krediler, iyi tarım uygulamaları, toprak analizi gibi konularda bilgeler veriyoruz. Sahada görev yapan personelimiz, güzergahları üzerindeki kimi çiftçileri ziyaret ederek, onlara tarla ve bahçelerde tarımsal bilgileri uygulamalı olarak veriyor” dedi.

ÇİFTÇİLERE 'GECE' EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 19:16:02
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 11:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?