4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çiftçilere kivi yetiştiriciliği eğitimi

MERSİN'DE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ

Mersin'de, Toroslar İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Çağlarca köyünde üreticilere, 'Kivi yetiştiriciliği' konusunda eğitim verildi.

Toplantıda konuşan İlçe Tarım Müdürü Veysel Kahraman, kivinin, alternatif bir ürün olarak yayılmaya başlaması ve üreticiler için iyi bir gelir imkanına sahip olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "İlimizde kivi üretiminin teşvik edilmesi ve bugüne kadar diğer alanlarda yapılan çalışmaların kivi yetiştiriciliği içinde yapılması yönünde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gerekli rehberliği yapacağız ve üreticilerimize bu konuda gerekli desteği vereceğiz. Kivi, dünyada yeni bir ürün. Tüketici alışkanlığı açısından da kivi tüketimi, son yıllarda yeni başladı ve yoğun bir 'C vitamini' deposu. Kivinin tüketilmesi, vatandaşlarımızın sağlığı açısından son derece önemli" dedi.

Kahraman, üreticilerin, öncelikle 'Kivi Üreticileri Birliği'ni kurması ve bölgede paketleme sitemini oluşturmalarının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel'in de katıldığı toplantıda, Kivi Yetiştiriciliği Uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Teberdar Çalışkan tarafından, üreticilere 'kivi yetiştiriciliği ve karşılaşılan sorunlar' konusunda bilgiler verildi.

MERSİN'DE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 14:41:03
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 17:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?