30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Çiftçilere 'mobil' hizmet

ÇİFTÇİLERE 'MOBİL' HİZMET

Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'de kurulan; 'Mobil Araç Fenni Muayene İstasyonları' ile birlikte bölge çiftçisinin, traktörlerini muayene etmek için artık Erdemli ve Yenitaşkent'teki sabit istasyona gitmek zorunda kalmayacağı kaydedildi.

Mezitli'ye bağlı 15 köy ve 2 beldenin yanı sıra bir diğer merkez ilçe Yenişehir'e bağlı 8 köydeki çiftçilerin, traktörlerini belirli periyotlarda yaptırılması gereken araç muayenesi için Erdemli veya Yenitaşkent'te TÜV-TURK'a ait sabit 'Araç Fenni Muayene İstasyonları'na gitmek zorunda kaldığına dikkat çekildi. Bu durum üreticiler açısından hem zaman kaybı, hem de ek bir maliyet getirdiği vurgulandı. Bunun önüne geçilebilmesi adına Mezitli Kaymakamlığı'nca yapılan girişimler sonucunda TUV-TURK tarafından bölgeye 'Mobil Araç Fenni Muayene İstasyonu' kurulmasına karar verilirken, karar kapsamında da Ulaştırma Bakanlığı'nca da gerekli izinlerin verildiği kaydedildi.

18 Ekim 2010 tarihinden bu yana her hafta pazartesi ve salı günleri mesai saatleri içerisinde Kuyuluk'ta bulunan Fındıkpınarı Yolu üzerinde yer alan otoyol kavşağı civarında kurulan mobil istasyonun, çiftçilere ait olan traktörlerin fenni muayenesini yapma noktasında hizmet verdiği hatırlatıldı. İlçeye bağlı Tepeköy'de de kurulan mobil araç fenni istasyonunun bölgedeki üreticiler için hizmet verdiği bildirildi. Gelen talebe göre gezici istasyonların sayısının arttırılabileceğine dikkat çekilirken, 1 Mart 2011 tarihinden itibaren de her hafta Çarşamba günü Davultepe'de de mobil araç fenni istasyonunu kurulacağı ifade edildi.

ÇİFTÇİLERE 'MOBİL' HİZMET
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 13:28:00
Güncelleme :26 Şubat 2011 Cumartesi 23:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?