5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Çiftçilere örtü altı seracılık eğitimi

Mersin'de üreticiler, 'örtü altı yetiştiricilik' konusunda eğitiliyor. Eğitimler kapsamında çiftçilere örtü altı seracılık konusunda temel bilgiler veriliyor.

Merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü ile Mersin Halk Eğitim Merkezi tarafından; 'Örtü Altı Seracılıkta Sebze Yetiştiriciliği' adı altında eğitim çalışması başlatıldı.

Adanalıoğlu bölgesindeki çiftçilere yönelik olarak düzenlenen kursa toplam 20 çiftçinin katıldığı bildirildi. Kursun açılışında konuşan Akdeniz Belediyesi Özel Kalem Müdürü Bedrettin Gündeş, yerel yönetim anlayışları kapsamında ilçede yer alan tüm tarım arazilerini koruyacaklarını ve her zaman üreticilerin yanında olacaklarını vurguladı.

Bedrettin Gündeş, kentte tarımın geliştirilmesi ve daha iyi bir noktaya taşınması anlamında ilgili kurumlarla ortak hareket ettiklerini ve söz konusu kursun da bu amaca hizmet ettiğini dile getirdi. Akdeniz İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özsoy ve İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan'ın da hazır bulunduğu kurs, daha sonra karşılıklı soru-cevap bölümüyle devam etti

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 17:10:36
Güncelleme :28 Temmuz 2009 Salı 17:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?