8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Çiftçilere sigorta uyarısı

Mersin'in Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, çiftçileri uyararak, yetiştirdikleri ürünleri tarım sigortası kapsamına aldırmalarını istedi.
 
Tun, 2006 yılı içerisinde yürürlüğe giren 5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanunu'na göre, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptıran çiftçilerden, 2007 yılı ürünlerini sigorta yaptırmak isteyenlerin sigorta primlerinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanacağını belirtti. 

Tarım sigortasının bitkiler, bitkisel ürünler ve seralar, tarımsal yapılar, tarım alet ve makineleri ile çiftlik hayvanları için kuraklık, dolu, don, sel, taban suyu baskını, fırtına, hortum, deprem, heyelan, yangın, kaza ve zararlılar ile hayvan hastalıklarının neden olabileceği zararlar veya tarım sektörü bakımından önemli görülebilecek riskleri kapsadığını ifade eden Tun, kapsam dahilinde çiftçilerin belirtilen her türlü risk ve olumsuzluk durumlarında mağdur olmamaları amacıyla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, tarım sigortasını hayata geçirdiğini vurguladı. 

Söz konusu fırsattan mutlaka Erdemlili çiftçilerin de faydalanması gerektiğini ifade eden Tun, çiftçilerin geçim kaynağının birinci derecede tarım olması sebebiyle bu konuya ayrıca dikkat çekmek istediğini belirtti. Bugüne kadar ürünlerini sigorta yaptıran çiftçilerin geleceklerini teminat altına aldıklarını vurgulayan Tun, sigorta yaptırmamış olan çiftçilerin de ürün gruplarına göre müracaat tarihlerini geçirmeden müracaat etmelerini istedi. Tun, bu fırsattan yararlanmak isteyen üreticilerin 2007 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olmalarını, konu hakkında detaylı bilgi almak için İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiğini belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 11:47:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?