5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Çiftçinin su sorunu çözüldü

Mersin'in Erdemli ilçesinde, sulama suyu sıkıntısı çeken çiftçilerin, su sorununun çözüldüğü bildirildi.

Sulama suyu sıkıntısı çeken çiftçilerin sorunlarının aşılması çerçevesinde Erdemli Belediyesi ile Sulama Birliği Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü proje ile alınan sulama suyu boruları, Kızılalan çiftçilerine teslim edildi.

Projenin amacının; bataklık ve sazlık olarak bilinen bölgeden pompalanacak olan suyla ikinci ve üçüncü kanal sulama sularına takviye yapılması olduğu ifade edilirken, bu şekilde Kızılalan mevkiine iletilecek olan su ile çiftçilerin yıllardır çözülemeyen su sorununun çözülmüş olacağı ifade edildi.

Çalışmanın ilk ayağı olan 300'lük çelik borular, Erdemli Belediyesi tarafından temin edilerek Sulama Birliği ve bölge halkına teslim edildi. Çiftçilerin sevincine ortak olan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, kendisinin de bir çiftçi çocuğu olduğunu dile getirerek, "Seçim sürecinde sizlere sulama suyu sıkıntılarınızı çözmek için söz verdim. Şimdi, yıllardır yerel yönetimlerin yapmak istemediği bu hizmeti söz verdiğimiz gibi yerine getiriyoruz. Bundan sonra Erdemli çiftçisi hak ettiği hizmetin en iyisin almaya devam edecek" dedi.

Bilinçli tarım uygulamasına geçmenin Erdemli çiftçisinin faydasına olacağını kaydeden Tollu, belediye bünyesinde görev yapacak olan ziraat mühendislerinin de çiftçilerin eğitimi konusunda yardımcı olacağını belirtti.

Çiftçinin menfaatlerini korumanın Erdemli'nin menfaatlerini korumak olacağını ifade eden Tollu, göreve geldiği ilk günlerde belediyede ziraat mühendisi ve veteriner istihdam edeceklerini söylediğini hatırlatarak, "Buradaki amaç; çiftçimize teknik tarımı öğretmek, günümüz teknolojilerine uygun olarak ürünlerin verimliliğini arttırmaktır. En önemli tarım ürünümüz olan domatesin para etmediğinden yakınıyoruz. Belki Türkiye ekonomisine müdahale edecek gücümüz yok ama komisyoncu arkadaşlarla da istişare ederek, verimi arttırıcı uygulamalar yapacağız. Tüccarlarla satışı arttırıcı uygulamaları tartışacağız. Çiftçilik artık mecburiyet değil, saygınlığı gittikçe artan bir meslek olarak Erdemli'nin başlıca geçim kaynağı olacaktır” diye konuştu.

Kızılalan mevkiinde bulunan çiftçilerin 15 yıllık sorunlarının, bugün Sulama Birliği ile birlikte bir kalemde çözüldüğünü söyleyen Tollu, bu işin yaklaşık maliyetinin 45 bin lira olduğunu belirterek, "15 yıldır bu hizmet ihmal edilmiş. Oysa küçük bir hizmetle bu sorun, bu kadar yıl beklemeden kolayca çözülebilirdi. Artık önümüze bakmamız lazım. Doğru tarım politikaları doğrultusunda ne yapılacaksa biz varız. Çiftçimizin her zaman yanında olacağız" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 09:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?