3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Çiftçiye 40 bin zeytin fidanı

Merkezi Mersin'de bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) tarafından "Tarımsal Geliştirme ve Kalkınma Projesi" kapsamında 10 ilde üreticilere 40 bin adet aşılı zeytin fidanı dağıtıldığı bildirildi.

ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, yeşili artırmak ve ülkenin ekonomik kalkınmasına destek sağlamak amacıyla 40 bin adet aşılı zeytin ağacını Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Antalya, Karaman, Niğde, Konya, Aksaray ve Kilis'teki üreticilere ücretsiz olarak dağıttıklarını belirtti.

Amaçlarının, bu bölgelerdeki halkın gelir düzeyini artırmak olduğunu ifade eden Göktaş, "Artık tüm üreticilerimiz geleceğin en önemli tarım ürününün zeytin ve zeytinyağı olduğunu bilmeleri gerekir. Dikilen bu fidanlar, kendi yörelerinde gün gelecek yoksulluğu ortadan kaldıracaktır. Dağa, taşa her yere zeytin dikilsin. Boş arazi kalmasın. Atıl durumdaki her yere dikilebilir. Çok dayanıklı ve verimlidir. Böylece dikim yapılan her yerde hem yeşil alan artacaktır hem de dikilen bu ağaçlar muhtemel sel felaketi ile erozyonu da önleyecektir. Dikimi sağlanan zeytin ağaçlarının yöre halkına gelir yönünden büyük getirisi de olacaktır" dedi.

Dernek olarak daha önce de hem zeytin hem de aşılı meyve fidesi dağıttıklarını hatırlatan Göktaş, "Her şeyi, her işi devletten beklemek gerçekten yanlış. Devletimizin yapacağı işler var, yapamadığı, yetişemediği işler var. Her alanda bilinçli ve üreten toplum olmak zorundayız. Bölüşmeliyiz, paylaşmalıyız ve toplumsal kalkınmalıyız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 16:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?