2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çiftler boşandı, olan biriketlere oldu

Mersin’de ayrılıkla sonuçlanan bir evlilik, iki dünürü karşı karşıya getirdi. Ramazan Türkan ve Feride Eroğlu çiftinin bir süre önce boşanmasının ardından, oğlan tarafına ait brikethanenin kız tarafınca 5 kez saldırıya uğradığı ileri sürüldü.

İlginç olay, Çay Mahallesi’ndeki Türkan Brikethanesi’nde yaşandı. 1 yıl önce severek evlenen Ramazan Türkan (22) ve Feride Eroğlu (20) çiftinin evlilikleri uzun sürmedi. Anlaşmazlığa düşen çift, aile büyüklerinin de araya girmesiyle boşandı. Çiftin ayrılmasından kısa süre sonra Türkan ailesine ait brikethane 2 kez üst üste saldırıya uğradı. İş yeri sahibi Mehmet Sait Türkan (48), önce olayı kimseye duyurmadı, ancak saldırıların arkası kesilmeyince durumun tehlikeli boyuta ulaşacağını hissedip oğlu Ramazan Türkan’ı İstanbul’a gönderdi.

Mehmet Sait Türkan, iş yerine düzenlenen son saldırı sırasında ise eski gelininin ailesinin evlerine bir not göndererek, 500 milyon lira para istediğini belirtti. 20 gün içerisinde iş yerinin 5 kez saldırıya uğradığını, binlerce briketin kırılıp 5-6 milyar lira zarara uğratıldığını söyleyen Türkan, saldırının sorumlusu olduğunu ileri sürdüğü eski dünürü ve yakınları hakkında şikayetçi olduğunu belirtti.

Saldırganların briketleri kırmakla kalmayıp, diğer malzemelere de zarar verdiğini söyleyen Türkan, "Gençler birbirlerini sevdiler, biz de evlendirdik. Fakat bir müddet sonra analaşamadıklarını söylediler. Çok uğraştık ama olmadı, ayrıldılar. Arkamızdan beddua etmesinler diye gelinimize ne aldıysak her şeyi onlara verdik. Çocuklarımızın ayrılmasının ardından 20 gün içerisinde bu beşinci saldırı. Bir gece biz bunları briketleri kırarlarken de yakaladık. Bıktık artık. Konunun daha fazla büyümesinden korkuyoruz. Bu yapılanları insan insana yapmaz. Bu işyerinden 4 aile geçimini sağlıyor. Yetkililerin konuya müdahale etmesini istiyoruz. Yoksa istenmeyen olaylar yaşanabilir" dedi.

mersin
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 11:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?