4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çilek hasadı başladı

SİLİFKE'DE ÇİLEK HASADINA BAŞLANDI

Silifke ilçesinde, yeni yılın ilk mahsulü çileğin hasadına başlandı. Çileğin kilosu 3 TL'den satışa sunuluyor.

Atayurt beldesinde örtü altında yetiştirilen çilek faklı aroması ve lezzeti sayesinde tüketilen meyvelerin başında geliyor. Bu yıl ilçedeki 20 bin dekar çilek tarlasından 80 bin ton civarında ürün alınması bekleniyor.

Acem Tarım Şirketi sahiplerinden çilek üreticisi Ahmet Özmen, bu yıl 2 bin dekarlık alandan 8 bin ton ürün beklediklerini, bunun 230 dekarının örtü altında bulunduğunu açıkladı. Özmen, şu an ürün vermeye başlayan örtü altı çileklerin hasadına başladıklarını ve bu yıl yaklaşık 900 ton ürün almayı hedeflediklerini söyledi. Çilek meyvesinin sadece aranılan meyveler olmakla kalmadığını, ilçe ekonomisine hem en önemli girdi sağlayan ve hem de Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Osmaniye gibi çevre il ve ilçelerden sezonda yaklaşık 500 ile 600 işçiyi istihdam eden bir konumda olduğunu belirten Özmen, çilek hasadının yaklaşık altı ay devam edeceğini açıkladı.

Özmen, sezonun ilk hasadının Silifke'de yapılıyor olmasının pazar payı açısından önemli bir avantaj sağladığını, ilk hasatlarda ise henüz ihracat edecek kadar çok ürün çıkmadığını, hasat edilen çileklerin iç pazara satıldığını bildirdi.

Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, her sezon ilçe ekonomisine sağladığı girdi ve istihdam ile bölgenin en önemli gelir kaynaklarından birinin çilek olduğunu söyledi. Silifke İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, 2009 yılı hasadını bitirdikten sonra toprağın dinlendirilip işlenmesiyle beraber yeni fidelerin dikilmesi sonucunda ilçede 20 bin dekar araziden 70- 80 bin ton ürün beklediklerini açıkladı.

Çileğin 2010 sezonunun geçen yıl Aralık ayının ikinci haftasından itibaren ürününü gösterdiğini ifade eden Gün, şu an erkenci çeşitlerin toplanmaya başlandığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 11:29:00
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 13:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?