3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Çilek üreticileri bilgilendirildi

Mersin'in Silifke ilçesinde Çilek Üreticileri Birliği ve İlçe Tarım Müdürlüğü, çilek üreticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Atayurt Hali arkasındaki Özmenler Soğuk Hava Deposu'nda yapılan toplantıda, çilek üreticilerine; çileğin üretimi, bakımı, toplanması, ihracatta karşılaşılabilecek kalıntı problemlerine karşı alınacak tedbirler, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında üreticiler bilgilendirildi.

Türkiye genelinde 211 bin 127 ton çilek üretildiğini belirten İlçe Tarım Müdürü Mustafa Cüceloğlu, Mersin genelinde 29 bin 670 dönüm arazide 110 bin 368 ton, Silifke'de ise 15 bin dönüm arazide 60 bin ton çilek üretildiğini, oranlara bakıldığında ise Türkiye'deki çileğin önemli bir bölümünün Silifke'de üretildiğini söyledi.

Birliği, çilek üreticilerini bir çatı altında toplayarak daha bilinçli, kaliteli bir üretim ve pazarlama yapabilmek amacıyla kurduklarını ifade eden Birlik Başkanı Ahmet Özmen, "Dünyada nam salmış Türk çileğinin önemli bir bölümü ilçemizde üretilmektedir. Silifke çileği dünyada aroması, büyüklük ve tadı konusunda beğeni kazanmıştır" dedi.
Silifke'de birçok çilek çeşidi üretildiğini vurgulayan Özmen, "Bunların başında 'Camarosa' çeşidi gelmektedir. Oldukça iri ve yola dayanıklıdır. Meyve iriliği tamamen çeşit özelliğinden ileri gelmektedir. Üretilen çileğin yaklaşık 45 bin tonu ihraç edilmekte ve bölge kalkınmasına büyük destek sağlamaktadır" diye konuştu.

Toplantıya; çiftçilerle birlikte Mersin İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Ayşe Sakarya, Mersin Karantina Müdürlüğü'nden Şerafettin Doğan ve Kontrol Şube Müdürlüğü'nden Kubilay Tazeler de katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 12:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?