3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Çilek'te 76 bin ton rekolte bekleniyor

Mersin'in Silifke ilçesinde, bu yıl çilekte rekoltenin 76 bin ton olarak gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.

Çilek üreticileri, çileklerini zararlı böceklere karşı ilaçlayıp, erken çıkması için de üzerini sera misali beyaz naylonlarla örtüyorlar.

"Çileklere en büyük zararı zararlı böcekler ve haşereler veriyor" diyen üretici Hasan Servi, "Bakımı yapılan çileklerimizi zararlı böceklerden korumak için ilaçlıyoruz. İlaçlanan çileklerin üzerini doludan ve soğuktan koruması için sera misali yaptığımız beyaz naylonlarla örtüp koruma altına alıyoruz. Umarız bu yıl da çilekler para eder ve biz çiftçiler yaptığımız emeğin karşılığını alırız" dedi.

Silifke çileğinin tüm dünyada tanınır hale geldiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da, "Yoğurdu ile tanınan Silifke artık çileğiyle de ün kazanmaya başladı. En kaliteli çileği üretmek için çiftçilerimiz, var gücüyle çalışıyorlar. Bu günlerde üreticiler çileğin ilaçlamasını yapıp, dondan ve doludan korumak için üzerini beyaz naylonlarla kapatmaya başladılar" diye konuştu.

Bu yıl çilek rekoltesinde artış olacağını belirten Can, "Geçen yıl 15 bin dönüm araziden 56 bin ton çilek elde etmiştik. Bu yıl ise 17 bin dönüm araziden 76 bin ton çilek üretimi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 10:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?