3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Cinayet 1.5 yıl sonra çözüldü

Mersin'de, yaklaşık 1,5 yıl önce tarım ilacı ile zehirlenerek ölen yaşlı çift ve özürlü çocuklarının cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak yakalanan 2 kişi tutuklanırken, çiftin gelini azmettirici olarak aranıyor.

Edinilen bilgiye göre, 2007 yılının Mayıs ayında meydana gelen olayda, merkeze bağlı Gözne beldesi Çağlarca köyünde çiftçilikle uğraşan Saadettin Yıldırım (70), eşi Zahire Yıldırım (65) ve özürlü oğulları Can Yıldırım (40) evlerinde sabaha karşı ölü bulunmuşlardı.

Jandarma tarafından evde yapılan incelemede, kapağı açık durumda sıvı türde tarım ilacı kutusu bulunmuş ve olay kayıtlara 'zehirlenme' olarak geçmişti. Ancak durumdan şüphelenen jandarma ekipleri, buzdolabında bulunun yaş pastayı incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda, evde bulunan yaş pasta içerisinde tarım ilacı olduğu bildirildi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, olay öncesi eve geldikleri belirlenen M.K. ve Ş.A.'yı gözaltına aldı.
Cinayetle ilgili sorgulanan şüpheliler suçlamaları kabul etmezken, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Jandarma ekipleri, olayla ilgili olarak zehirli pastayı hazırladığı ileri sürülen çiftin gelini A.Y.'nin arandığını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 16:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?