4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

ÇKA Mersin'de toplandı

ÇKA MERSİN'DE TOPLANDI

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı'nca (ÇKA) tarafından desteklenen ekonomik ve sosyal amaçlı projelerin, bölgenin gelişmesinin yanında yaşam kalitesinin de iyileştirilmesine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

ÇKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Mersin Valiliği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu'ndaki oturumaysa Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu başkanlık yaptı. Toplantıda; Adana Valisi İlhan Atış, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, ÇKA Kalkınma Kurulu Başkanı Süleyman Onatça da hazır bulundu.

'2010-2013 Yılı Bölge Planı' başta olmak üzere ajansın 2009 yılı faaliyet raporunun da değerlendirildiği birleşimde; KOSGEB ve DPT ile imzalanması planlanan; 'İşbirliği Protokolü' masaya yatırılırken, iç denetçi alımı, ÇKA'nın gerekli düzenleme ve işleyişine katkı sağlayacak harcırah, etik ilkeler ve insan kaynakları politikalarına dönük yönetmeliklerin görüşülmesi gibi konular da ele alındı.

Burada konuşan Vali Hasan Güzeloğlu, ÇKA'nın Türkiye'de kurulan ilk ajans olmasının yanında 'öncü' bir misyon üstlenerek; sadece bölgesinin değil, aynı zamanda da ülkesindeki kalkınma ve ajans kavramının öncüsü ve belirleyicisi olduğunu vurguladı. Güzeloğlu, "Ajansın bugüne kadar gerçekleştirdiği çalışmalar, başarılı kazanımları bölgeye taşımıştır. Desteklemiş olduğu ekonomik ve sosyal amaçlı projeler, bölgenin gelişmesinde olduğu gibi yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde çok önemli katkılar sağlamıştır" dedi.

ÇKA MERSİN'DE TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 12:12:03
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 12:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?