5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

CKD üyelerinden protesto!

Mersin'de 'Obama' protestosu. Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Mersin Şube üyeleri, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunak üzere Türkiye'ye gelen ABD Başkanı Barack Obama'yı protesto etti.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Atatürk Evi önünde bir araya gelen dernek üyeleri, burada ABD Başkanı Obama aleyhinde sloganlar attı. Türk bayraklarını ellerinden düşürmeyen grup, Media Cat adlı bir dergide Obama'nın Atatürk'e benzetildiği fotoğrafa da tepki gösterdi.

Grup adına konuşan CKD Mersin Şube Başkanı Günsel Bozkurt, Türklerin gönlü bol bir millet olduğunu ve iyimser bir yapıya sahip olduğunun altını çizerek, "Biz Obama'ya karşı önyargılı değiliz. Ama yeter ki bizden başta Azerbaycan olmak
üzere komşularımız İran, Suriye, Rusya ve Irak'ın yanında Ortadoğu'daki Arap halklarıyla aramıza kama sokmasın. Irak'ın kuzeyinde ikinci bir İsrail olarak tasarladıkları 'kukla Kürt Devleti'ni tanımak, dahası onu himayemize alma tuzağından vazgeçsin" dedi.

Türkiye'nin Kıbrıs'taki haklarından vazgeçilmesinin beklenmemesi, Amerika'nın Irak'tan asker çekme gerekçesiyle Türkiye'deki limanları kullanmaya kalkmamasını isteyen Bozkurt, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Obama ve bütün taifesine küçük bir hatırlatma yapmaktan kendimizi alamıyoruz. Biz, görmüş geçirmiş bir milletiz. Amerika'nın yerinde İngiltere varken ve bizim Cumhurbaşkanımız Atatürk iken bu ülkeye İngiliz asilzadeleri gelmişti. Ve onlar adam gibi gelip, kral gibi ağırlanıp gitmişti. Yani tarih ne bugün başladı, ne de yarın bitiyor. Biz de burada bırakalım da misafirimize saygısızlık olabilecek bir şey ağzımızdan kaçmasın. Sayın Obama, hoş geldiniz. Kendinizi evinizde gibi hissedeceğinizden zaten eminiz."

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 13:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?