4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Claudia Roth Mersin'de

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. 

Ziyarette, Lübnan'da yaşanan savaş nedeniyle ülkeyi terk etmek zorunda kalan mültecilerin, ülkelerine dönmeleri konusunda Mersin Valiliği'nin göstermiş olduğu yardımlar için teşekkür eden Roth, "Mültecilerin huzur ve güven içinde ülkelerine dönmeleri konusunda gösterdiğiniz gayretler bizleri son derece memnun etmiştir. Hassasiyetinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ise, yaşanan olaylarda zor durumda kalan insanlara yardımcı olmanın insani bir vazife olduğunu kaydetti. Masum insanların savaştan etkilenmeden ülkelerine dönmelerini sağlamak için çaba gösterdiklerini dile getiren Aksoy, "Bunun için çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. 

Bugüne kadar 8 bine yakın çeşitli ülke vatandaşının Mersin üzerinden tahliyelerinin gerçekleştirildiğini belirten Aksoy, "İnsanların zarar görmeden, sağlık ve güven içinde ülkelerine dönmelerini sağlamak için valiliğimizce 'Kriz Merkezi' oluşturuldu. Vali Yardımcısı başkanlığında ilgili kurum temsilcilerinden oluşan ve 24 saat esasına göre hizmet verecek şekilde çalışan Kriz Merkezimiz, vatandaşların güvenlik, sağlık, barınma, dinlenme gibi ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir" diye konuştu. 

Bugüne kadar bin 30 Türk vatandaşının da Mersin'e geldiğini belirten Aksoy, bunların Lübnan'a çalışmak için giden ve Türkiye'de yakını olan vatandaşlar olduğunu dile getirerek, bu vatandaşların yakınlarının yanına yerleştirildiklerini kaydetti. 

Vali Aksoy, ziyaret sırasında Claudia Roth'a Mersin'i tanıtan kitapçıkla Türk tatlısı lokum hediye etti.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 05:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?