30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Çocuk Festivali sona erdi

ÇOCUK TİYATROLARI FESTİVALİ SONA ERDİ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 5.'si gerçekleştirilen Çocuk Tiyatroları Festivali sona erdi.

Çocuklara tiyatroyu sevdirmek, kültür ve sanat faaliyetlerine ilgilerini arttırmak amacıyla Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen '23 Nisan Ulusal Çocuk Tiyatroları Festivali' sona erdi. Toplam 12 gün süren festival maratonunda farklı tiyatro gruplarının oyunları 32 seans olarak gösterime girdi. Okullara programlanan ve bazı seansları halka açık olan oyunları 7 bin 500 çocuk izleme olanağı buldu. Festivalde ağırlıklı olarak yerel tiyatro grupları yer alırken, son gün Ahmet Şimşek İlköğretim Okulu Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen 'Bin tohumdur okumak' adlı oyun izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, genç beyinlerin bu ülkenin geleceği ve teminatı olduklarını söyledi. Çocukların ufkunun genişlemesinin önemli bir kazanım olduğunu vurgulayan Türk, “Biz tiyatroyu yalnız sanatın bir dalı olarak değil, özellikle çocuklarımızın geleceğini etkileyen bir kültür etkinliği olarak görüyoruz. Bir insanın düşüncelerini belli bir yaştan sonra şekillendirmek mümkün değildir. İnsana özgü bir takım olumlu meziyetler, çocuk ve genç yaşta kazanılır. İşte tiyatro oyunları, bu noktada bu genç beyinlerle doğrudan iletişime geçebilen, eğlendirirken bir takım güzel davranışların çocuklarda gelişmesini ve yerleşmesini sağlayabilen eserlerdir. Bu nedenle, geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl 5.'sini gerçekleştirdiğimiz '23 Nisan Ulusal Çocuk Tiyatroları Festivalimizi' daha uzun yıllar çocuklarımızla buluşturacağız. Festivalimize katılan, emek vere tüm tiyatro gruplarına, oyuncularına, yönetmenlerine ve her kademesinde ter döken tiyatro emekçilerine sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

ÇOCUK TİYATROLARI FESTİVALİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 12:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?