4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çocuk Hakları İl Komitesi toplandı

Mersin Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, son 1 ayda yapılan çalışmalarda sokakta çalışan çocuk sayısında ciddi bir azalma olduğunu belirterek, "Amacımız, çocukları sokakta değil, oyun bahçelerinde, kütüphanelerde ve evlerinde görmek" dedi. 

Mersin Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi Toplantısı'nda konuşan Gülşen, Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü (ÇOGEM) ile Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı çalışmaları neticesinde son 1 ayda sokakta çalışan çocuk sayısında ciddi bir azalma sağladıklarını söyledi. 

Sokakta başı boş gezen, okula gitmeyen ve suça bulaşma riski olan çocukların tek tek sokaktan alınarak ÇOGEM'e yönlendirildiğini belirten Gülşen, burada okula gitmeyen çocukların okullaştırıldığını, zorla çocuklarını sokakta çalıştıran aileler hakkında da yasal işlem yapıldığını kaydetti. "Amacımız, çocukları sokakta değil, oyun bahçelerinde, okulda, kütüphanelerde ve evde görmek" diyen Gülşen, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında bin 520 çocuğun kayıt altına aldığını ifade etti. 

Mersin'de sokakta çalışan çocuk sorununun çözümünün kurumlar arası işbirliği ve halkın aydınlatılmasıyla çözülebileceğini dile getiren ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı ise, bu amaçla halkı uyarıcı 10 bin adet özel hazırlanmış simit karton şeklinde broşür dağıttıklarını söyledi. Sarı, ÇOGEM'in çalışmalarının aralıksız sürdüğünü de sözlerine ekledi. 

Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi Başkanı Burak Koşar da, toplantıda yaptığı konuşmada, ÇOGEM'in sokakta çalışan çocuklara yönelik çalışmalarına tam destek verdiklerini bildirdi. Koşar, Mersin'in çocuk hakları açısından en önemli maddesinin sokakta çalışan çocukların azalmasına yönelik çalışmalar olduğunu belirtti. 

Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve belediyeyle jandarma ve Deniz Ticaret Odası temsilcilerinin katıldığı toplantıda, sokakta çalışan çocuklardan bir şey alınmaması konusunda şehrin işlek noktalarına yazılı uyarılar asılması için Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne öneri götürülmesi kararı alındı. Toplantı sonunda kararın bir örneği ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı tarafından belediye yetkililerine bildirilirken, uyarı afişlerinin 3 gün içinde şehrin belli noktalarına asılacağı ifade edildi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2006 Çarşamba 12:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?