30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Çocuk Hakları İl Komitesi toplandı

ÇOCUK HAKLARI İL KOMİTESİ  TOPLANDI

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Mersin İl Müdürü Azmi Gülşen, yaptıkları çalışmalarla Mersin'de sokakta çalışan çocuk sayısının önemli oranda azaldığını söyledi.

Mersin Çocuk Hakları İl Komitesi, SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen başkanlığında toplandı. Toplantıda Çocuk Komitesinin çocuklarla ilgili aldığı kararlar değerlendirildi. Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda konuşan Gülşen, 5 yıl önce göçle gelen insanların yoğun olarak yaşadığı Mersin'de, çocuk hakları açısından en önemli sorunun 'sokakta çalışan çocuklar' sorunu olduğunu hatırlattı. Yaptıkları çalışmalarla artık Mersin'de sokakta çalışan çocuk sayısının yok denecek kadar azaldığını vurgulayan Gülşen, bu çalışmaların diğer illere de örnek olduğunu belirtti. Gülşen, Çocuk Hakları Çocuk Komitesi ve İl Çocuk Komitesinin yaptığı çalışmaların Türkiye'de model olduğunu da belirterek, Mersin'in bu konuda en iyi il olduğunu sözlerine ekledi.

Mersin Çocuk Komitesi Başkanı Yasin Burak Koşar ise toplantıda yaptığı konuşmada, bilgisayar laboratuvarlarının tüm çocukların kullanımına açılmasını, tüm okullarda çocuk hakları kulüplerinin kurulmasını, hastane ve sağlık merkezlerinde hizmetlerin daha etkin yürütülmesini ve buralarda temizliğe önem verilmesini, okullarda kantin fiyatlarının denetimini ve sahil şeridinde zabıta ve emniyet denetimlerinin artırılmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 13:09:01
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 17:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?