3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Çocuk Hakları İl Komitesi toplandı

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Mersin İl Müdürü Azmi Gülşen, Mersin'in çocuk hakları alanında önemli mesafe kat ettiğini söyledi.

Mersin Çocuk Hakları İl Komitesi, SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen başkanlığında toplandı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ndeki toplantıya, kamu kurum temsilcileri ile Mersin Çocuk Komitesi Başkanı Yasin Burak Koşar katıldı.

SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen, Mersin'in çocuk hakları alanında büyük mesafe aldığını belirterek, bunun geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'da yapılan bölge toplantısında ve daha öncede Ankara'daki toplantılarda vurgulandığını anlattı.

Gülşen, bugünkü toplantıda da İl İnsan Hakları Kurulu'nda, Mersin Çocuk Komitesi'nden bir çocuğun üye olarak yer alması, ilköğretim okullarından çocuk temsilci seçilmesi, çocukların zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla internet kafelerin denetlenmesi ve şehir merkezinde yer alan çöp bidonlarının görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde düzenlenmesi ile Kasım ayı içinde Mersin Çocuk Komitesi'nin Büyükşehir Belediyesi yanında stant açılması konularının görüşülerek karara bağlandığını söyledi.
Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Mustafa Sarı da, Şanlıurfa'da yapılan Mersin Çocuk Komitesi'nin sunumu ile ilgili bilgi verirken, 20 Kasım tarihinde Ankara'da yapılacak olan Ulusal Çocuk Formu'nda, Mersin'de çocuk hakları alanında yapılan çalışmaların en iyi şekilde anlatılması için hazırlıklara başladıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?