9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çocuk işçiler için yürüdüler

Mersin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürü Azmi Gülşen, sokakta çalışan çocuklarla mücadele kapsamında Mersin'de yapılan çalışmaların tüm Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, kentte bilinçli bir kamuoyu oluştuğunu ve sokakta çalışan çocuk sayısının yüzde 90 oranında azaldığını söyledi.

 
Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) programına aldığı "Çocuk işçiliğiyle mücadele" kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, SHÇEK İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nün organize ettiği yürüyüş tren garı önünden başladı. Tren garı önünde toplanan öğrenciler, ellerine aldıkları pankartlar ve dövizlerle Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden yürüyerek Cumhuriyet Alanı'na geldi.

Kortej halinde Cumhuriyet Alanı'na gelen grup adına SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen bir konuşma yaptı. ILO'nun, 12 Haziran'ı "Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü" olarak kabul ettiğini hatırlatan Gülşen, bu kapsamda Türkiye'de 13 ilin "Çocuk işçiliğiyle mücadele" kapsamına alındığını ve bu illerden birisinin de Mersin olduğunu söyledi. Sokakta çalışan çocukların azaltılması kapsamında Mersin'de yapılan çalışmaların tüm Türkiye'ye örnek olduğunu ifade eden Gülşen, "Artık Mersin'de bilinçli bir kamuoyu oluşmuş ve Mersin'de sokakta çalışan çocuk sayısı yüzde 90 oranında azalmıştır. Bütün Mersinliler'e teşekkür ediyorum" dedi.


Çalışmaların aralıksız sürdürüleceğine işaret eden Gülşen, Mersin'de yapılan çalışmaların hiçbir ilde yapılmadığını kaydetti.
Sokakta çalışan çocukların çalışmaktan alıkonularak eğitime yönlendirilmesi için kamuoyu oluşturmak ve bu konuda kamuoyuna mesaj vermenin amaçlandığı yürüyüşe Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde eğitim gören çocukların yanı sıra çeşitli okullardan öğrenciler de büyük ilgi gösterdi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 12:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?