4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çocuk istismarında korkunç tablo

MERSİN'DE ÜÇ AYDA 59 ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARA UĞRADI

Mersin Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Tarsus Temsilcisi Tülay Sevgican, kent merkezinde son 3 aylık zaman diliminde 59 çocuğun cinsel istismara uğradığını açıkladı.

Tülay Sevgican, cinsel istismarın toplum tarafından kabul edilebilecek bir olgu olmamasına karşın en çok gizlenen istismar türü olduğunu söyledi. Sevgican, cinsel istismara uğrayan çocuğun yaşadıklarını anlattığında kendisine inanılmayacağını düşünerek olayı ailesi ya da çevresiyle paylaşmaya cesaret edemediğini bildirdi.

Türkiye'de yaşanmış olayların örtbas edilmesine yönelik bir yaklaşımın oldukça yaygın olduğuna işaret eden Sevgican, bu nedenle de cinsel istismara yönelik bir olayla karşılaşıldığında bu durumun hemen üzerinin örtülmeye çalışıldığını, ancak bunun da çok tehlikeli bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Artık çocuğun cinsel istismara uğradığını bilip de bunu gizleme döneminin sona erdiğini belirten Sevgican, 2010 yılının ilk 3 aylık döneminde Mersin kent merkezinde yaşanan cinsel istismar vakalarıyla ilgili rakamlar verdi. Ocak-Mart aylarını kapsayan süreçte 40 kız çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığı bilgisini veren Sevgican, 0-10 yaş grubundaki 1, 11-18 yaş grubundaki 18 erkek çocuğunun da yine cinsel istismara uğradığını, bunun yanında kasten yaralamalarda bayanların 6, erkeklerin 65 vakaya karıştığını açıkladı.

Çocukların cinsel istismara uğramasının önüne geçilmesi noktasında savcıların konuya hassasiyetle yaklaşıp olay ve olguları büyük bir titizlikle ele aldığını anlatan Sevgican, bu noktada cinsel istismar olayını gizlediği tespit edilen dört öğretmen hakkında da soruşturma açıldığını hatırlattı. Artık çocuğun cinsel istismarıyla ilgili olaylara büyük bir titizlikle yaklaşıldığını anlatan Tülay Sevgican, sözlerini şöyle tamamladı: "Ancak, burada öğretmenlerin duyarlılığı da oldukça önemli. Türk Ceza Kanunu'nun 278. maddesi açık ve net. Yasa diyor ki; işlenmekte olan bir suçun ilgili makamlara bildirilmemesinin; 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası var. Eğer mağdur, 15 yaşını tamamlamamış bir çocuk, bedensel veya ruhsal bakımdan engelli olması yanında kendisini savunamayacak durumda bir hamileyse söz konusu ceza yarısı oranında artırılır."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2010 Pazar 12:21:01
Güncelleme :2 Mayıs 2010 Pazar 13:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?