2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çocuk satıcılardan alışveriş yapmayın!

Mersin'de, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürlüğü tarafından, bilboardlara sokakta satış yapan çocuklardan alış veriş yapılmamasını içeren uyarı afişleri asıldı.

Mersin Valiliği'nin "Sokakta Çalışan ve Çalıştırılan Çocukların Sokağın Riskinden Korunması Projesi" kapsamında hazırlanan eylem planı çerçevesinde ÇOGEM ekipleri, alanda yaptıkları çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Bugüne kadar vatandaşlara uyarı içerikli 35 bin adet karton simit dağıtan ÇOGEM ekipleri tarafından, 50 bez pankart yaptırılarak şehrin işlek noktalarına asıldı. Proje kapsamında, daha önce de asılan 50 uyarıcı afiş, tekrar bilboardlara yerleştirildi.
ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı, yaptığı açıklamada, sokakta çalışan çocuk sayısının azalmasının, kamuoyunun bu konuda bilinçlendirilmesiyle mümkün olacağını belirterek, "Biz de ÇOGEM Müdürlüğü olarak geceli gündüzlü çalışmaktayız. 3 yıldır yapılan çalışmalarda sokakta çalışan çocuk sayısı yüzde 90 oranında azalmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 18:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?