4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çocuk Tiyatroları Festivali başladı

MERSİN 4. ULUSAL ÇOCUK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞLADI

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından organize edilen, Türkiye'nin ilk ve tek çocuk tiyatrosu festivali olarak da öne çıkan 'Ulusal Çocuk Tiyatroları Festivali'nin 4.'sü, düzenlenen törenle perdelerini açtı. 7 Mayıs'a kadar devam edecek olan festival kapsamında çocukların tiyatroyla tanışması ve kişisel gelişimlerine katkı sunulması amaçlanıyor.

'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90. yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen festivalin açılış töreni, Akdeniz Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkanı Fazıl Türk, Belediye Başkan Yardımcıları Tarfa Arıç, Gıyasettin Ay, Mehmet Aslan, Mehmet Altuntaş ve İbrahim Çakan'ın yanı sıra İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Necmi Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan Başkan Türk, geçtiğimiz yıl düzenlenen festivalle birlikte yaklaşık 6 bin çocuğun 'ücretsiz' tiyatro izlediğini hatırlatarak, bu yıl bu rakamı aşmak ve daha çok çocuğu tiyatroyla buluşturmak istediklerini söyledi.

Türk, sanatın; toplumları ayakta tutan, insanların geçmişi anlayıp kendilerini geleceğe hazırlamasında önemli bir değer olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımız, işlenmeye hazır en değerli cevherlerimizdir. Çocuklarımızın mayasına çatışma kültürünü değil, özgürlüğü, barışı, kardeşliği ve bir arada yaşam kültürünü katabilmeliyiz. Bu noktada tiyatronun önemli bir misyon üstleneceğine inanıyorum. Mutlu bir ülke, ancak geleceğinden korkmayan mutlu çocuklarla mümkündür. Akılcı ve bilimsel eğitimle yetişen, eleştiren, sorgulayan bireylerden oluşan toplumlar, barışın ve demokrasinin hakim olduğu bir dünya oluşturabilir. Çocuklarımız için barışın ve hoşgörünün hüküm sürdüğü bir dünya ve ülkenin temellerini hep birlikte atmalıyız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu'nun da katılarak çaldığı marşlarla renklendirdiği festivalde, Özkan Sanat Merkezi'nin minik sakinleri bale alanında hünerlerini sergilerken, gösteri, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Genç müzisyen Fırat Aydın, gitarıyla birlikte davetlilere kısa bir dinleti sunarken, minik piyanist Batuhan Elibüyük de Mozart'ın 'Do Majör' piyano konçertosunu seslendirdi. Yoğun ilginin gösterildiği etkinlikte seslendirilen birbirinden hareketli parçalara davetliler de alkışları ve oyunlarıyla eşlik etti. 70 yaşındaki yaşlı bir katılımcı, küçük öğrencilerle çifte telli oynarken, yine öğrencilerin kolbastı gösterisiyle büyük alkış topladı.

Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu'nda organize edilen etkinlikteyse Hayalicinas Tiyatro Topluluğu, 'Nasreddin Hoca' adlı tiyatro oyununu sahnelerken, 'Hacivet ve Karagöz' adlı gölge oyunu da yoğun ilgi gördü. Öte yandan, 'Mersin 4. Ulusal Çocuk Tiyatroları Festivali'nin ise 7 Mayıs Cuma gününe kadar devam edeceği bildirildi.

MERSİN 4. ULUSAL ÇOCUK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞLADI
MERSİN 4. ULUSAL ÇOCUK TİYATROLARI FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 15:26:02
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 16:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?