5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Çocuk Tiyatroları Festivali başladı

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi tarafından bu yıl 3'sü organize edilen; 'Ulusal Çocuk Tiyatroları Festivali' perdelerini açtı. 13 gün sürecek olan festivalle kapsamında aynı zamanda da 'Oyuncak Sergisi' düzenlendi.

'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' kutlama etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen festivalin açılışı kapsamında Akdeniz Belediyesi Hizmet Binası önünde bir tören gerçekleştirildi. Törene; Akdeniz Kaymakamı Bekir Atmaca, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Mersin Polifonik Korolar Derneği Umut Işıkları Çocuk Korosu'nun verdiği mini bir konserle başlayan tören, Cengiz Topel İlköğretim Okulu Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisiyle devam etti.Burada konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, söz konusu festivale 5 ilden toplam 8 tiyatro ve gösteri grubunun katıldığı bilgisini vererek, etkinlik kapsamında sahnelenecek tüm oyunların ücretsiz sahneleneceğinin altını çizdi.

Fazıl Türk, organize edilen 'Mersin 3. Ulusal Çocuk Tiyatroları Festivali'nin, aynı zamanda da Mersin'in bir kültür-sanat kenti haline getirilebilmesi noktasında ortaya konulan çalışmalara da önemli bir katkı sunacağını savundu.
Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan da festivalin önemine dikkat çekerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 89. yıldönümü ve 'Çocuk Bayramı' kutlamaları kapsamında organize edilen festivalin oldukça anlamlı bulduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Belediye Hizmet Binası girişinde hazırlanan; 'Oyuncak Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılışı ise Kaymakam Atmaca, Belediye Başkanı Türk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan tarafından gerçekleştirildi. Tören, Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu Oyuncuları tarafından sahnelenen 'Canlanan Masallar' adlı tiyatro gösterisi ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 18:44:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?