4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çocuk Tiyatroları Festivali sona erdi

4. ÇOCUK TİYATROLARI FESTİVALİ SONA ERDİ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü organize edilen; 'Çocuk Tiyatroları Festivali', 12 günlük bir maratonun ardından sona erdi. Kendi alanında Türkiye'deki ilk ve tek festival olarak öne çıkan etkinlikle birlikte yaklaşık 7 bin çocuğun ücretsiz tiyatro izlediği bildirildi.

'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90. yıldönümü kapsamında düzenlenen festivalde bu yıl Mersin'in yerel tiyatro grupları desteklenirken, toplam 7 topluluğun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyon çocuklardan büyük beğeni topladı. Halka açık günlerde çocukların yanı sıra yetişkinlerin de takip ettiği gösterimler, çeşitli aktivite ve programlarla da zenginleştirilirken, çocukların 12 gün boyunca eğlenceli anlar yaşadığı belirtildi. Festivalin kapanışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Fazıl Türk, 'Çocuk Tiyatroları Festivali'nin kentin kültürel ve sosyal yaşamına önemli bir katkı sunduğunu söyledi.

Kültürel ve sanatsal etkinliklere olan desteklerinin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini kaydeden Türk, sanatın; toplumları ayakta tutan, geçmişini anlayıp onları geleceğe hazırlayan bir uğraşı olduğunun altını çizerek, “Festivalle birlikte yüzlerce çocuğumuz, hayatlarında ilk kez tiyatroyla tanıştı. Bunu sağladığımız için mutluyuz. Eleştiren, sorgulayan bireylerden oluşan toplumlar, barışın hakim olduğu bir dünya ve ülke oluşturabilir. Çocuklarımız işlenmeye hazır cevherlerdir. Bu nedenle çocuklarımızın mayasına çatışmayı değil barışı, kardeşliği ve bir arada yaşam kültürünü katmalıyız” dedi.

Çocukların yüzlerindeki tebessümün aynı zamanda kendilerini de mutlu ettiğini anlatan Fazıl Türk, Türkiye'de ilk ve tek olan festivali hayata geçirmenin de onurunu yaşadıklarını, bununla birlikte yarınların umudu olan çocuklara da sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi. Türk, “Çocuklarımız, her türlü güzelliği hak ediyor. Belediye olarak yarınlarımız olan çocuklara sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fazıl Türk, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcıları Tarfa Arıç, İbrahim Çakan ve belediye meclis üyeleriyle Gurbet Kapancılar ve Hasan Arık ile birlikte festivale katılarak katkı ve destek sunan yerel tiyatro gruplarına teşekkür plaketi takdim etti. Festivalle birlikte sahne alan tiyatro oyuncularıysa, kendilerine böylesi bir imkan sunan Fazıl Türk ve ekibine teşekkür etti.

Öte yandan, '4. Ulusal Çocuk Tiyatroları Festivali' kapsamında sahne olan yerel tiyatro gruplarıysa şöyle; “Hayalicinas, Tiyatro Lüdens, Akdeniz Sanat Merkezi, Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi, Tiyatro Agon, Merhaba Sanat Tiyatro Topluluğu ile Özbay Sanat Merkezi.”

4. ÇOCUK TİYATROLARI FESTİVALİ SONA ERDİ
4. ÇOCUK TİYATROLARI FESTİVALİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 14:56:02
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 15:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?