4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çocuk yuvasında bayram coşkusu

ÇOCUK YUVASINDA BAYRAM COŞKUSU

Mersin'de kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç çocukların kaldığı yuvada da 'Kurban Bayramı' coşkusu yaşandı. Vali Hasan Güzeloğlu, beraberindeki heyetle birlikte adeta yuvaya çıkartma yapıp, burada kalan çocukların heyecanına ortak oldu.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren Mersin Çocuk Yuvası'nda gerçekleştirilen bayramlaşma etkinliğine Vali Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte katıldı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, eşi Sayime Taylan ile birlikte etkinlikte yer alırken, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Rahim Conguloğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen de katılımcılar arasında yer aldı.

Yuvada kalan çocuklar tarafından kapıda çiçeklerle karşılanan Vali Güzeloğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra bayramlaşma etkinliğinin yapıldığı salona geçerek, burada hazırlanan programı takip etti. Yuvada kalan çocukların hazırladığı çeşitli gösterileri beğeniyle izleyen Güzeloğlu, çocuklarla da yakından ilgilenerek, onların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Burada konuşan Hasan Güzeloğlu, yuvada kalan çocukların sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir ortamda büyümesi, hayatı karşılaması ve yine hayatta başarılı olabilmesi çabası içinde olduklarını ifade ederek, Mersin Çocuk Yuvası'nda kalan çocukların eğitim alanındaki başarılarının Valilik olarak kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Güzeloğlu, "Buradaki temel amacımız; siz çocuklarımızın güvenli bir gelecekle buluşturulması, başarılı olmanız, hayatı güçlü ve güvenli bir şekilde karşılamanızın yanında her alanda iddialı olmasıdır. Bu kapsamda tüm imkanlarımızı sizin için seferber ederek, geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz" dedi.

2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı'nda başarılı olarak teşekkür ve takdir alan öğrencileri yurtiçi, en başarılı olan öğrencilere de yurtdışı tatili armağan edeceğinin sözünü de veren Güzeloğlu, daha sonra mikrofonu yanında duran kız öğrencilere uzatarak; 'Anlaştık mı?' sorusunu yöneltti ve karşılığında da 'Evet' yanıtını aldı. Sosyal hizmetler alanında kentte önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan; 'Sevgi Evleri Projesi'ne de dikkat çeken Güzeloğlu, bu alandaki çalışmaların da artık tamamlanma aşamasına geldiği bilgisini de verdi.

Mersin Çocuk Yuvası'nda toplam 72 çocuğun barındığını ve söz konusu çocukların da 'Kurban Bayramı' nedeniyle ailelerinin yanına gönderildiği bilgisini veren Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen ise, çocuklarla ilgili olarak kentte yapılan çalışmaların yanı sıra hayata geçirilen projeler hakkında da katılımcılara bilgi verdi. Gülşen, kimsesiz, yardıma ve bakıma muhtaç çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanabilmesi noktasında tüm imkanları seferber ederek, bu alanda yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını anlattı.

ÇOCUK YUVASINDA BAYRAM COŞKUSU
ÇOCUK YUVASINDA BAYRAM COŞKUSU
ÇOCUK YUVASINDA BAYRAM COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2010 Salı 16:56:04
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 17:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?