5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Çocuk yüzünden çatışma çıktı

Çocuk kavgası çatışmaya dönüştü

Karaduvar Mahallesi'nde 23 Nisan kutlamaları sırasında çocuk meselesi yüzünden çıkan kavga, çatışmaya dönüştü.

Alınan bilgiye göre, Karaduvar Mahallesi'ndeki olaylar, Celile Öner İlköğretim Okulu'ndaki 23 Nisan kutlamaları sırasında başladı. Mahalleye mevsimlik işçi olarak gelen Muşlu 2 ailenin çocukları ile Karaduvar'ın yerlilerinden Aydın Ö.'nün çocukları arasında başlayan kavga, daha sonra yetişkinlerin de karışmasıyla büyüdü. Taşlı-sopalı kavgaya yüzlerce kişi katılırken, bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Bu sırada pompalı tüfek ile havaya bir çok kez ateş açıldı. Sıkılan saçmalardan bazıları çevredeki evlerin duvarlarına isabet etti. Olaylara ilk müdahale eden karakol polislerinden biri ise, başına isabet eden taşla yaralandı.
Arap kökenli vatandaşların yoğunlukta bulunduğu mahallede yüzlerce kişi biraraya gelirken, Muşlu ailenin oturduğu evin etrafında toplandı.

Polis ekipleri, olayda kullanılan 1 adet av tüfeğine el koyarken, Muş'lu 2 aileden yaklaşık 30 kişiyi, can güvenlikleri nedeniyle bölgeden tahliye etti. Aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu aileler, polis minibüsleri ile mahalleden çıkarılırken, sokak başında toplanan kalabalık, tahliye edilen ailelerin bulunduğu minibüslere saldırdı.

Tahliye edilen Muşlu aileden Şehmuz Güven, kendilerinin buraya ekmek parası kazanmak için geldiklerini belirterek, "Olay sadece çocukların kavgası, bu kadar büyümesine gerek yoktu. Biz terörist değiliz. Sadece ekmek parası için buradayız" dedi. Mahalleliler ise ailenin daha önce de taşkınlık çıkardığını, bu yüzden bölgeden çıkmaları için imza toplayıp karakola verdiklerini söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 00:06:53
Güncelleme :24 Nisan 2009 Cuma 00:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?