5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Çocuklar bilgileriyle yarışacak

ÇOCUKLAR BİLGİLERİYLE YARIŞACAK

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi bünyesinde oluşturulan; Kent Çocuk Meclisi, ilçede faaliyet gösteren ilköğretim okulları arasında bilgi yarışması düzenleneceği bildirildi.

Toroslar Belediyesi Kent Çocuk Meclisi, Aralık Ayı Olağan Toplantısı'nı tamamladı. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Meclis başkanı Dila Aslıhan Mermi başkanlık yaptı. Toplantıda; gürültü kirliliğini engellemek adına neler yapılabileceği konusu ele alınırken, gündeme getirilen taleplerse görüşülmek üzere Çevre ve Sağlık Komisyonu'na havale edildi. Toroslar'da eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren ilköğretim okulları arasında bilgi yarışması düzenlenmesi teklifinin de ele alındığı oturumda, tiyatro topluluğu oluşturulması konusu da oy birliğiyle Eğitim Komisyonu'na havale edildi.

Meclisin çalışmalarını değerlendiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, ilçede hayata geçirmiş oldukları temel belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal alanda da ortaya konulan yeniliklerle de örnek olmaya çalıştıklarını anlattı. Hamit Tuna, 5 yıl önce kurulan Kent ve Çocuk Meclisi'nin bugüne kadar birçok başarılı projeye imza attığına dikkat çekerek, "Meclisler insanların istişare ettiği ve konuları tartıştıkları platformlardır. Toroslar'ın sorunlarının masaya yatırıldığı ve gençlerle çocuklarımızın bu çözümlere katkıda bulunduğu Kent Çocuk Meclisi'nde, bugüne kadar gerçekleştirdiği örnek çalışmalarla belediyemize büyük katkılar sundu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 10:58:01
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 13:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?