9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çocuklar doyasıya süt içti

Mersin'in Erdemli ilçesinde, 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla "Süt Şöleni" düzenlendi. 

S.S. Karahıdırlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından ilki gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan şölende, çocuklar bol bol süt içti. Çocuklar ve aileleri, yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde oyunlar oynayarak, doyasıya eğlendi. 

Şölende konuşan Kaymakam İsmail Demirhan, süt ve süt ürünlerinin faydalarına dikkat çekerek, "Süt ve süt ürünlerini olabildiğince fazla tüketmeliyiz. Kola ve gazoz cinsi içecekleri insanlarımıza tavsiye etmiyoruz. Kendi ürettiğimiz sütü, ayranı ve limonatayı tercih etmeliyiz. Konuklarımıza da bunları ikram etmeliyiz" dedi. 

Gençleri alkollü içeceklerden uzak tutmak gerektiğini ifade eden Demirhan, "Çocuklarımız ve gençlerimizin süt tüketmesi için bu tür etkinlikler yapılması olumlu bir gelişmedir" diye konuştu. 

Kooperatif Başkanı Sadık Tekin ise, süt ve süt ürünlerinin tanıtımını yapmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, "Süt ve süt ürünlerini tanıtmanın yanında 365 gün binbir güçlükle süt üretimi yapan üreticilerimize bir gün olsun eğlenebilme fırsatı sağladık. Konuklarımıza da ürünlerimizden oluşan ikramlarda bulunduk" şeklinde konuştu. 

Süt sığırcılığının gelişmesi için projeler hazırladıklarını da kaydeden Tekin, "Kooperatif yönetimini devraldığımızda köyden günlük 260 litre süt alıyorduk. Üyelerimizle yaptığımız toplantılar sonucunda hedefimizi günde 3 tona çıkardık" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 12:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Atakan uguz IP: 88.230.78.xxx Tarih : 25.05.2007 07:52:44
kooperatif başkanı sadık tekin'i böyle güzel bir etkinliği gerçekleştirdiği için kutluyorum.Başarılarının devamını diliyorum.