5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Çocuklar kitapçıkla bilgilendirilecek

Mersin'de yıllık ortalama 237 bin ton atık toplandığı ve söz konusu atığın da bir futbol sahasına konulması halinde 100 metre yüksekliğinde bir yığın oluşturacağı kaydedildi.

'Çevre Haftası' kutlamaları kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, 'Yaşanılabilir Bir Çevre İçin El Ele' sloganıyla çocuklar için hazırlanan kitapçıklarda çevre ve çevre sağlığı konusunda bilgiler yer aldı. Toprak, hava su ve atıklarla ilgili olarak bilgilerin de bulunduğu kitapçıkta 'Atık Oluşumu' başlığı altında yer alan bölümdeyse Mersin'deki toplanan atıklarla ilgili rakamsal verilere yer verildi.

Buna göre kentte kişi başına oluşan evsel atık miktarının günlük ortalama 800 gram olduğuna dikkat çekilirken, kişi başına düşen yıllık atık miktarının da yaklaşık 292 kilogram olduğu vurgulandı.Mersin'de farklı belediyelerin bünyesinde yer alan atık toplama araç sayıları baz alındığında da günde yaklaşık 60, yılda da 20 bin 200 araç dolusu atık toplandığı ve bu atıkların da sadece konutlardan alındığı bildirildi.

Mersin genelinde günde yaklaşık 650 ton çöp toplandığı, bunun yanında da sadece evlerde oluşan yıllık atık miktarının da 237 bin ton olduğu ifade edildi. Bu miktardaki atığın da bir futbol sahası içine konulduğunda 100 metre yüksekliğinde bir yığın oluşturacağının altı çizdi.

Kişi başına oluşan atık miktarının azaltılması için yapılması gerekenlerin de özetlendiği kitapçıkta şu ifadelere yer verildi; "Çevre ve kendi sağlığımızla birlikte daha güzel bir kentte yaşayabilmek için; bir yandan atık miktarını azaltmalıyız, diğer yandan da atıklardan daha çok yararlanabilmek için kaynağından ayrıştırmalıyız."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 15:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?