5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Çocuklar 'Sihirbaz Oz' ile eğlendi

MERSİN'DE ÇOCUKLAR 'SİHİRBAZ OZ' İLE EĞLENDİ

Mersin'de, merkez Akdeniz ilçesinde bulunan ilköğretim okulu öğrencileri, müzikli çocuk oyunu 'Sihirbaz Oz' ile buluşarak gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Akdeniz Belediyesi, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü işbirliğiyle Akdeniz ilçe sınırlarında bulunan ilköğretim okulu öğrencilerini tiyatroyla buluşturdu. Mersin Devlet Opera ve Balesi oyuncularının rol aldığı 'Sihirbaz Oz' adlı müzikli çocuk oyununu, büyük bir kısmı ilk kez tiyatroyla tanışan 400 öğrenci izledi. Kültür Merkezi'nde 2 perdede sahnelenen oyuna öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Çocuk ve gençleri tiyatro, müzik gibi sanatsal etkinliklerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, bu etkinliklerin büyüme çağında bulunan çocuklar için önemini vurguladı. Akdeniz ilçesindeki ilköğretim ve lise öğrencileri için sanat etkinliği organizasyonlarının, eğitim öğretim yılı boyunca süreceğini kaydeden Başkan Türk, “Akdeniz'in sanat etkinlikleriyle anılır bir kent olması için çaba sarf ediyoruz. Sanat, toplumdan kopuk olmamalıdır. Bu nedenle Akdeniz Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda bize destek veren Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve oyuncularına teşekkür ediyorum” dedi.

MERSİN'DE ÇOCUKLAR 'SİHİRBAZ OZ' İLE EĞLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 15:47:04
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 15:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?