3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Çocukları için mücadele veriyor

Mersin'in Silifke ilçesinde, tek böbreği bulunan Hepatit C hastası Ayşe Kır, üniversitede ve lisede okuyan 3 çocuğu için kurbanlık keçi ve koyun besleyip satıyor.

Kış aylarını Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Tosmurlu köyünde geçiren Kır ailesi, yaz aylarında ise Mut'un Dağpazarı İmrenözü Yaylası'nda keçi ve koyun besleyip hayat mücadelesi veriyor.

Eşi Abdullah Kır (38) ile besicilik yapan Ayşe Kır (36), eşinin dağda keçileri otlattığı esnada evde kalan kurbanlıklara bakıp gelen müşterilerine satış yapıyor.
Çocukları için mücadele ettiğini belirten Kır, "7 kez ameliyat oldum. Bir böbreğimi aldılar. Hepatit C hastasıyım. Hiçbir sosyal güvencemiz yok. Hasta olduğum halde eşimle birlikte biri lise, ikisi üniversitede okuyan çocuklarımızın eğitim masraflarını karşılayabilmek için keçi ve koyun besleyip satıyoruz. Hayvancılıkla uğraştığımız için sürekli göçebe hayatı yaşıyoruz. Keçi ve koyunlarımızdan oluşan 25 kurbanlığı satıp bir yıllık geçimimizi ve çocuklarımızın eğitim masraflarını karşılamaya çalışıyoruz.
Tüm bu zor hayata çocuklarımız için katlanıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 11:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?