4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çocukların yılan yalanı

ÇOCUKLARIN YILAN YALANI

Mersin'de bir grup çocuk, 5 metrelik dev piton yılanı öldürdüklerini söyleyerek ortalığı ayağa kaldırdı. Çocukların yalanı, gazetecilerin yakındaki sirk yönetimi ile görüşmesiyle kısa sürede ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Aydınlıkevler Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde bir grup çocuk, 5 metre uzunluğundaki dev piton yılanını sokak arasında dolaştırıp, "Yılan öldürdük" diye ortalığı ayağa kaldırdı. Yılanı gören vatandaşlar da gazetecileri arayarak haber yapılmasını istedi. Olay yerine giden gazeteciler, yolda cansız vaziyette yatan dev piton yılanı ile karşılaşınca şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yılanın başında objektiflere gururla poz veren çocuklar, yılanı yuvasından çıktığı sırada başına taş

vurarak öldürdüklerini ileri sürdü. Çocuklar, gazetecilerin, 'Hiç korkmadınız mı?" şeklindeki sorusuna, "Neden korkalım ki, böyle çok yılan öldürdük. Bu büyüklükte böyle çok yılan var buralarda. Yavruları bile var bunların" şeklinde cevap vererek yalanlarına devam etti. Çocuklar daha sonra yılanın yuvası olduğunu iddia ettikleri çukuru da gösterdi.

Çocukların yılan hikayesini dinleyen gazeteciler, bu bölgede piton yılanı olmayacağını bildiklerinden işin aslını öğrenmek için çevrede araştırma yaptı. Kısa süre sonra da işin aslı anlaşıldı. Piton yılanının, aynı bölgede gösteri yapan Orta Asya Türk Sirki'ne ait olduğu ortaya çıktı. Kayıp yılanları bulunup bulunmadığı sorulan sirk yöneticileri, "Kayıp değil ama ölü yılanımız var. Onu da bu sabah ilerideki boş araziye gömdük" dedi.

ÇOCUKLARIN YILAN YALANI
ÇOCUKLARIN YILAN YALANI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 17:52:05
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 18:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?