4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

ÇOGEM'den vatandaşlara uyarı!

ÇOCUKLAR SOKAĞIN RİSKLERİNDEN KORUNUYOR

Mersin'in Tarsus ilçesinde çocukların sokağın risklerinden korunabilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşlara; sokak çocuklarından alış-veriş yapılmaması uyarısında bulunuldu.

Sokakta çalışan veya çalıştırılmaya zorlanan çocuklarla ilgili olarak Mersin kent merkezinde yürütülen çalışmalar, ilçelerde de sürdürülüyor. ÇOGEM'e bağlı ekipler tarafından Tarsus'ta gerçekleştirilen denetimlerdeyse ilçede sokakta çalışan çocukların tespiti yapılırken, vatandaşlara da sokak çocuklarından alış-veriş yapılmaması konusunda uyarıların yer aldığı el ilanları dağıtıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı, ilçede sokakta çalışan çocuk sayısında azalma yaşandığını ancak bu tür çalışmaların başarıya ulaşmasınınsa devamlılığa bağlı olduğunu anlattı. Çocuklarla ilgili olarak başlatılan denetimlerinse belirli aralıklarla sürdürüldüğünü dile getiren Sarı, "Yaz döneminin gelmesiyle birlikte Tarsus, Silifke, Anamur gibi büyük ilçelerimizde sokak çocuklarıyla ilgili olarak kamuoyunu aydınlatacağız. Sadece Tarsus'ta 500 adet uyarı içerikli karton simit dağıttık. Bazı çocuklara sokakta çalışmanın, kendileri için risk taşıdığını anlattık. Çalışmalarımızı periyodik olarak sürdüreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 10:43:05
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 18:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?