5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

ÇOGEM'li minikler fidan dikti

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) bünyesinde faaliyet gösteren Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi'nin (ÇOGEM) minik sakinleri fidan dikerek, 'yeşil bir çevre' çalışmalarına destek verdi.

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar sınırları içerisinde yer alan Anıttepe Parkı'nda, Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilen 'Fidan Dikim Töreni'ne katılan ÇOGEM'li çocuklar, toplam 500 adet fidanın toprakla buluşturulmasına katkıda bulundu.

Etkinlikle ilgili bilgi veren ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı, sokakta çalıştığı tespit edilen ve merkeze getirilen çocuklara yönelik mesleki kurslar düzenlediklerini, bunun yanında da onlara kültürel ve sosyal etkinliklerle de duyarlı birer nesil haline getirmeye çalıştıklarını anlattı. Fidan dikimine katılan çocuklara orman ve çevre sevgisi aşılamaya çalıştıklarını kaydeden Sarı, bunda da başarılı olduklarına inandığını dile getirdi.

Sarı, bu çalışmalarla birlikte söz konusu çocukları sokağın risklerinden koruma amacına hizmet ettiğin ve söz konusu çalışmalarda da önemli bir aşama kaydederek, Ulusal Çocuk Formu'nda da büyük bir itibar elde ettiklerini söyledi. Mersin'in aynı zamanda da Çocuk Hakları konusunda Türkiye'ye örnek gösterildiğini vurgulayan Sarı, bu noktada da çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 19:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?