3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Çökme tehlikesi olan okul boşaltıldı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde 943 öğrencisi bulunan Bozyazı İlköğretim Okulu, çökme riski taşıdığı tespit edilince boşaltıldı. Eğitime 1 gün ara verilen okuldaki öğrenciler, Bozyazı Lisesi'nin ek binasında yeniden eğitime başladı.

İlçede 1982 yılında yapılarak hizmete giren Bozyazı İlköğretim Okulu'nun tavanında sıva sökülmeleri başlayınca, okul idaresi durumu Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Bozyazı Kaymakamlığı'nın talebi üzerine Mersin İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nden gelen teknik elemanlar, binada inceleme yaptı.

Alınan beton numunelerinde yapılan inceleme sonunda, binanın deniz kumundan yapıldığı, beton özelliğini kaybettiği ve demirlerin oksitlenerek mukavemetini yitirdiği anlaşıldı. Bayındırlık Müdürlüğü yetkililerinin verdiği rapor doğrultusunda harekete geçen Bozyazı Kaymakamlığı, öğrencilerin can güvenliğini göz önünde bulundurarak okuldaki eğitime 1 gün ara verdi.

Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam, öğrencilerin eğitim ve öğretimine bugünden itibaren Bozyazı Lisesi'nin bahçesinde bulunan ve daha önce Bozyazı Anadolu Lisesi'nin eğitim ve öğretim gördüğü binada devam edeceklerini söyledi.
Sağlam, 943 öğrenci, 45 öğretmen ve 1 memurun bulunduğu Bozyazı İlköğretim Okulu'nda eğitimin aksamaması için her türlü tedbirin alındığını, yeni okul binası yapımı için de girişimlere başlandığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 15:29:11
Güncelleme :20 Ekim 2008 Pazartesi 15:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?