4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çöp depolama alanında eylem

Mersin'in merkeze bağlı Bağcılar Belde Belediye Başkanı Akif Çiftçi, çöp depolama alanı olarak belirlenen yerin, kimsenin yaşamadığı çorak bir yer gibi gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin çöp depolama alanı olarak belirlediği ve Çevre Bakanlığı'nın da olur raporu verdiği ÇİMSA Fabrikası'nın kuzeydoğusunda kalan alanda toplanan yaklaşık 500 kişi, eylem yaptı. Çevre belde, köy ve mahallelerden gelen vatandaşlar, açtıkları pankartlarla yaşadıkları bölgede çöp istemediklerini dile getirdi.

Bahçeli Belediye Başkanı Halil Ünal, Yenitaşkent Belediye Başkanı İsmail Çarşılı ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'un da katıldığı eylemde konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Akif Çiftçi, çöp depolama alanı olarak belirlenen yerin kimsenin yaşamadığı çorak bir alan gibi gösterilmeye çalışıldığını, bölge çevresinde yaşayan insanlardan hiç bahsedilmediğini söyledi. 2. sınıf vatandaş yerine konulduklarını ifade eden Çiftçi, çöp depolama alanı olarak belirlenen yer hakkında beyanatta bulunanların da konuyu çarpıtma yoluna gittiğini belirtti.

Kimsenin "Çöp depolama alanı kalkmasın" deme lüksü bulunmadığını ifade eden Çiftçi, "Bizler de bunu demiyoruz. Bir an evvel oradaki çöp sorunu çözülmelidir. Bunun da sorumlusu Mersin Büyükşehir Belediyesi'dir. Ama sanki hiçbir sorumlulukları yokmuş da kendileri sütten çıkmış ak kaşık gibi bunu başkalarının üstüne yıkmaya çalışıyorlar. Bizler çöp sorunu mutlaka Toroslar'dan kalksın diyoruz. Ama ikinci bir Toroslar faciasına izin vermeyiz, vermeyeceğiz diyoruz" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin amacının çöp sorununu çözmek değil, "Çözüyor görünmek" olduğunu ileri süren Bağcılar Belediye Başkanı Akif Çiftçi, "Bunun ikisi farklı şeyler. Sizin için çöpün önemi çöp sorununun çözümü için bütçenizden ayırdığınız yüzde 3.4 oranı kadar. Ayırdığınız bütçeyle burada düzenli değil, ancak vahşi depolama yapabilirsiniz. Ve yeni bir vahşete yol açarsınız" diye konuştu.

"Çöp üzerinden siyaset yapılıyor" açıklamalarına da değinen Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Birileri çöp üzerinden siyaset yapıyor, yapmasınlar diyorlar. Çöp üzerinden siyaseti kendileri yapıyor. Biz beldelerimizi bitirecek, 20-25 bin insanımızın hayatını mahvedecek böyle bir alan istemiyoruz. Burada yapılan hayat mücadelesi kesinlikle siyaset değil. Bu mücadeleyi kanunlar çerçevesinde sonuna kadar sürdüreceğiz."

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 15:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?