5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Çöp ev'den 4 kamyon çöp çıktı!

Mersin'de bir 'çöp ev'den 4 kamyon çöp çıkartıldı. Belediye yetkililerini şaşırtan asıl olay ise; söz konusu evin girişinde yer alan duvara Anayasa'nın 21. maddesinin yazılması oldu.

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'de bulunan Yeni Mahalle 5315 nolu sokakta belediye yetkilileri tarafından bir 'çöp ev' tespit edildi. Alınan izinler doğrultusunda evde temizlik çalışmaları başlatan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, söz konusu evde 4 saatlik bir çalışmanın ardından yaklaşık 4 kamyon çöp çıkarttı. Belirtilen evin giriş duvarında yer alan yazıdaysa; Anayasa'nın 21. maddesindeki hükümlerin yer alması dikkat çekti. Yazıda; "Kimsenin konutuna dokunulamaz. Yazılı emir olmadıkça kimsenin konutuna girilemez. Arama yapılamaz. Buradaki eşyaya dokunulamaz" ibaresi yer aldı.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Bal, söz konusu evin A.A. adlı şahsa ait olduğunu ve bu kişinin de sokaklardan topladığı çöpleri yine kendi evinde biriktirdiğine dikkat çekerek, bu durumun da çevreye kötü kokular yaymasının yanında sivirisinek ve fare gibi halk sağlığını tehdit eden zararlıların üremesine neden olduğunu söyledi. Atilla Bal, yapılan ihbar doğrultusunda belirtilen adreste incelemelerde bulunduklarını ve Belediye Encümeni tarafından alınan karar doğrultusunda da temizlik çalışmalarında bulunduklarını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 19:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?