4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çöp konteynerleri temizleniyor

TOROSLAR'DA ÇÖP KONTEYNERLERİ TEMİZLENİYOR

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar'da belirli noktalarda bulunan toplam 3 bin 500 adet çöp konteyneri, Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce temizlenip dezenfekte edildiği bildirildi.

İlçede yaşayan insanların sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla yürütülen çalışmaların, bölgede bulunan çöp konteynerlerinin yıkanarak devam ettiği kaydedildi. Hava sıcaklıklarının artmasına bağlı olarak sık sık bakteri, haşere ve koku oluşumuna neden olan konteynerlerin düzenli aralıklarla belediyeye bağlı ilgili birimlerce toplanıp yıkandığını ve gerekli dezenfektenin de yapıldığı kaydedildi. Her gün 100 adet konteynerın temizlik çalışmasını sürdüren ekiplerin oluşturulan bir program dahilinde hareket ettiği belirtildi.

Söz konusu çalışmaları değerlendiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, çöp konteynerlerine yönelik çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğüne dikkat çekerek, belediye olarak halk sağlığını önem verdiklerini ve bu noktada da temizlik konusunda titiz davrandıklarını anlattı. Toroslar'da yaşayan insanların evlerindeki ortamlarını aratmayacak temiz bir kentte huzur içinde iş ve evlerine gidip geldiklerine de dikkat çeken Tuna, yapılan bu sistemli çalışmalarla, sinekle mücadele konusunda da ciddi bir savaş verdiklerini dile getirdi.

Havaların ısınması ve aşırı nemin çöplerin kısa sürede kokmasına neden olduğuna dikkat çeken Tuna, "Bu durumun önüne geçebilmek için temizlik işini sıkı tutuyoruz. Ekiplerimiz, ilçe genelinde bulunan toplam 3 bin 500 adet çöp konteynerini, ayda bir sıra gelecek şekilde temizleyip dezenfekte ediyor. Çöp kamyonlarının ardından gelen özel bir ekipse, sokak ve kaldırımları temizliyor. Böylelikle hem sinekle mücadelede ciddi bir savaş veriyoruz, hem de havaların çok sıcak olmasından dolayı çöp konteynerinden yayılacak olan pis kokuların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Her gün tekrarlanan bu temizliklerin yanı sıra ekipler sokak, kaldırım, cami avlusu, pazar yeri ve oyun parklarının yanı sıra insanların yoğun olduğu hemen her alanı deterjanlı suyla yıkayıp genel temizlik yapıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 16:58:00
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 10:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?