8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Çöp konteynırları kaldırılıyor

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehir merkezinde bulunan çöp konteynırlarını kaldıracaklarını açıkladı.

Eski Cumhuriyet Meydanı'nda, belediyeye alınan temizlik araçlarının tanıtım toplantısında konuşan Kocamaz, şehir merkezindeki çöp konteynırlarını kötü kokuya, sineğe ve şüpheli paketlere karşı önlem almak için kaldıracaklarını ifade etti.

Kocamaz, "Burada en büyük görev Tarsuslular'a düşüyor. Çevremize karşı duyarlı olmayız. yerlere sigara izmariti atmamalıyız, yerlere tükürmemeliyiz. Çevremizin daha temiz ve hijyenik olması için 2 adet Gluttun marka kurşunsuz benzinle çalışan araç aldık. Bu araçların da her biri 31 bin YTL'ye bize mal oldu. Bu da Tarsus'un temizliğine verdiğimiz önemi göstermektedir. Ayrıca, şehir içerisindeki çöp konteynırlarını da kaldırma yoluna gideceğiz. Bundan sonra esnafımız çöplerini iş yerlerinde biriktirecekler. Belediyenin araçları da belli saatlerde o çöpleri toplayacak. Bu sayede şehir içerisinde kötü koku ve sinek sorunu da çözülmüş olacak" dedi.

Tıbbi atıkların toplanması için de belediyenin mevcut aracını tıbbi atık aracına dönüştürdüklerini belirten Kocamaz, "Tıbbi atıkların diğer çöpler ile karıştırılmaması için belediyenin mevcut araçlarından birini tıbbi atık aracı olarak dizayn ettik. Bu araçla tıbbi atıklar hastanelerden toplanarak güvenli yerlere gömülecektir. Bu tür atıkların tehlikesi çok büyük. Bunun için bu tür atıklar ayrı toplanarak, ayrı bir şekilde toprağa gömülecektir. Bu konuda da vatandaşlarımızın biliçli ve duyarlı olmalarını istiyoruz. Bu tıbbi atıkları hastanelerden toplayabilmemiz için Bakanlık'tan bir belge almamız gekeriyordu, belgemizi aldık, aracımızı da tam donanımlı hale getirdik, özel korumalı giysileriyle personelimizi de talimatlandırdık. Artık bu atıklar daha güvenli bir şekilde toplanacak" diye konuştu.
Kocamaz, belde belediye başkanlarıyla katı atık sorununu da ortadan kaldırmak için çalıştıklarını dile getirerek, kısa zamanda bu sorundan da kurtulacaklarını söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 12:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?