2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çöp sorununa bin dönümlük çözüm

Mersin'in en önemli meselesi haline gelen çöp sorununda çözüme yaklaşıldı. Çöp depolama alanı için yer tespitinin yapıldığı bildirildi. Yerel Gündem 21 Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, Mersin Valiliği'nin düzenli çöp depolanması için bin dönümlük bozuk orman alanını tahsis ettiğini söyledi.

Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantıda düzenli depolamanın nihai çözüm olmadığını, çağdaş çözüm yolunun kazanılan zaman içerisinde bulunacağını ifade etti. Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, basın toplantısına çöpün ulusal bir sorun olduğunu ve Türkiye'de hiçbir kentin çağdaş bir çözümü henüz bulamadığını söyleyerek başladı.

Geçen hafta yapılan "Çöp" konulu konsey toplantısının sonuç bildirgesi hakkında bilgi veren Özdemir, o günkü toplantıda sorunun çözümünü araştırmak amacıyla konsey bünyesinde vilayet, büyükşehir belediyesi ve üniversitenin katılımıyla "Çöp Araştırma Komisyonu" kurulduğunu anlattı.

Toplantı sonrası görüştüğü Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu ile Vali Yardımcısı Reşat Özdemir'in soruna sahip çıktığını anlatan Nuri Özdemir, "Mersin Valiliği, sorunun çözümü için aciliyet teşkil eden yer konusunda bir katkıda bulundu ve bin dönümlük bozuk orman sahasını düzenli depolama alanı olarak tahsis etti. Başlangıçta 200 dönümü kullanılacak arazi, ihtiyaç duyuldukça genişleyecek. İlk etapta mevcut depolama alanının boşaltılmasını düşünüyoruz. 1-2 yıllık bu çalışmanın ardından yeni depolama alanının bize kazandıracağı 3-5 yıl içerisinde çöpün değerlendirileceği enerji ya da etil alkol tesisi hakkında karar verip yatırım yapabileceğiz" dedi.

Vahşi veya düzenli depolamanın çağdaş bir çözüm olmadığını, bu yöntemlerle çağdaş bir kent olunamayacağını belirten Nuri Özdemir, AK Parti Hükümeti'ne de bir eleştiri gönderdi. Özdemir, "AK Parti'nin seçim bildirgesinde 81 ilin çöp sorununu çözme vardı. Ancak henüz bir tanesi bile çözülmemiştir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2005 Perşembe 16:58:03
Güncelleme :9 Temmuz 2005 Cumartesi 16:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?