2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çöp sorununda mutlu son

Mersin'de, yıllardır çözülemeyen çöp sorununda sona gelindi. Organize Sanayi Bölgesi yakınında belirlenen yeni çöp depolama alanıyla ilgili olarak yapılan itiraza, Danıştay 6. Dairesi tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi lehinde karar verildiği bildirildi.

Bugün konuyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, “Danıştay 6. Dairesi bizim lehimize karar vermiştir. Bu bir hukuk zaferidir. Artık Toroslar halkı çöp kokusundan 1-2 ay içerisinde tamamen kurtulacak. Mersinlilerin gözü aydın” dedi.

Verilen kararın Mersin'in önünü açtığını belirten Özcan, 1 ay sonra yeni çöp depolama alanına çöp dökmeye başlayacaklarını söyledi. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ile birlikte düzenlediği toplantıda çöpün, Mersin'in en büyük sorunu olduğunu kaydeden Özcan, "Hukuki süreç 2 yılımızı aldı. Birçok dava açıldı. Ancak Danıştay aleyhimize olan bu kararları bozdu ve projemizin yasaya uygun, kamu sağlığı ve menfaatine uygun olduğu yönünde karar verdi” diye konuştu.

Çöple ilgili olarak çeşitli çevrelerle tartışmalar yaşadıklarını hatırlatan Özcan, ancak kendilerinin kimse ile sorunu olmadığını tek sorunlarının çöp konusunun çözümü olduğunu belirtti. 2 yıllık hukuki mücadele sonunda verilen kararın bir hukuk zaferi olduğunu yineleyen Özcan, “Bu emeğe herkes saygı duymalı. Başkaları çıkıp da sakın ha sakın '2 ayda çözdük 5 ayda hallettik' gibi açıklamalar yapmasın. Bu tamamen Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin projesidir. Bunu herkes çok iyi bilsin” şeklinde konuştu.

Çöp sorununun çözüme kavuşmasına ilişkin hiçbir zaman umudunu yitirmediğini belirten Özcan, geçtiğimiz günlerde vefat eden MTSO Başkanı Kadri Şaman'ın kendisine hep 'Başkan topu hep kaleden çıkarıyorsun' dediğini belirterek, “Adalet yerini buldu. Mersin halkı artık çöp konuşmayacak. Organize Sanayi Bölgesi yakınındaki yeni alana 1-2 ay içinde çöp dökmeye başlayınca insanlarımız huzur bulacak. Toroslar artık 'ölü kent' olmaktan kurtulup Mersin'in merkezi konumuna gelecek. Bize yıllardır eziyet eden çöpü adeta cennet yuvası haline getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Çöpün çözüme kavuşması ile birlikte 'Atıksu Arıtma Tesisi' ve 'Kuzey Mersin' projelerinin önündeki engellerinde otomatikman kalktığını dile getiren Özcan, şunları söyledi; “Eğer çözüm olmasaydı atıksu faaliyete geçemeyecek ve 'Kuzey Mersin' hayata geçirilemiyordu. Turizm kenti olmasını istediğimiz Mersin'de, muhalif düşüncelerin çöpe odaklanıp yapılmaması için çaba göstermesi Mersin'in modern, çağdaş ve Türkiye'nin ideal kentlerinden biri olmasına engel olacaktı. Ama artık bunların hiçbiri yaşanmayacak. Tüm Mersinlilere hayırlı olsun.”

Basın toplantısının ardından gazetecilerle birlikte Toroslar'da bulunan ve halen rehabilite çalışmaları sürdürülen mevcut çöp alanına giderek, burada yapılan çalışmaları anlatan Başkan Macit Özcan, buraya yapılacak proje ile Toroslar halkına yıllardır hayatı zehir eden çöp alanının artık, piknik yapılan, spor yapılan çok büyük bir park haline geleceğini kaydetti.

Özcan, toplantıda ayrıca Mersin'in su sorunun bulunmadığını da belirterek, kentin suyunun 20 yıl boyunca kendine yetebilecek düzeyde olduğunu kaydetti. Özcan, bunun yanında Belediye Ekmek Fabrikası'nın önümüzdeki hafta hizmete gireceğini ve Mersinlilere 300 gramlık ekmeğin 35 Ykr'den satılacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 15:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?